Sony CDX -GT616U
-
- Forum Audi 80
dzisiaj dotaro do mnie takie samo radyjko Sony CDX -GT616U, mam, do was pyt. W tylnych dzrwiach mam glosniki i do nich sa fabryczne wzmacniacze, a wiec podpinajac pod to nowe radio musze te wzmacniacze usunac? 2 problem mam z podpiciem radia....kostki pasuja idealnie ale radio nie dziala, pytanie moje brzmi czy do zasilania radia potrzene sa 3 przewody zółty czerwony i czarny czy tylko czerwony i czarny albo zolty i czarny...
-
- Forum Audi 80
- Doc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
kacperek285, wywal te ORI wzmacniacze. Pogarszasz sobie jakość dźwięku i masz mniejszą moc niż z radia, które zakupiłeś.
Głośniki tweeter z wooferkiem równolegle.
Żółty i czerwony razem (+12V) , masz taką przejściówkę zdaje się w komplecie, która łączy te dwa przewody.kacperek285 pisze:tak wlasnie myslalem....bede musial poprzepinac w kostce tak zeby czerwony i żółty byly pod +12V. w tylnych drzwiach mam po 2 glosniki jeden 13cm a drugi jakis gwizdek...jak mam je polaczyc: szeregowo czy rownolegle
Głośniki tweeter z wooferkiem równolegle.
-
- Forum Audi 80
ok, dzieki za te informacje...jutro biore sie za podpinanie radyjka...wyjmujac te ori wzmacniacze nie obejdzie sie bez sciagania tapicerki drzwi...moze sie uda.
jutro opowiem o wrazeniach z nowgo radia...
[ Dodano: 2008-03-16, 14:14 ]
radyjko podpiete...wyglada super jak by bylo stworzone do naszych autek...co do dzwieku to za wiele nie moge powiedzec : z przody 10 nokia trzeszcza jak dam glosniej a z tylu w drzwiach musze sie pozbyc ori wzmk ale jak sie tam dostac...odkecilem jakies 2 srubki innych nie ma i nie wiem co dalej...z tylu mam szybe na korbe
[ Dodano: 2008-03-16, 15:44 ]
wkoncu poradzilem sobie z tymi drzwiami...ja wtych drzwiach nie widze zadnego wzmk do tylnych drzwi ida tylko 2 przewody....
jutro opowiem o wrazeniach z nowgo radia...
[ Dodano: 2008-03-16, 14:14 ]
radyjko podpiete...wyglada super jak by bylo stworzone do naszych autek...co do dzwieku to za wiele nie moge powiedzec : z przody 10 nokia trzeszcza jak dam glosniej a z tylu w drzwiach musze sie pozbyc ori wzmk ale jak sie tam dostac...odkecilem jakies 2 srubki innych nie ma i nie wiem co dalej...z tylu mam szybe na korbe
[ Dodano: 2008-03-16, 15:44 ]
wkoncu poradzilem sobie z tymi drzwiami...ja wtych drzwiach nie widze zadnego wzmk do tylnych drzwi ida tylko 2 przewody....