Subwoofer - wzmacniacz cp 602
Bardzo dobrze że się zdecydowałeś na PB S-10, ja miałem go w obudowie zamkniętej (20L) i napędzałem go wzmacniaczem crunch, modelu nie pamiętam, ale miał on więcej niż 300W RMS. rewelacja, mięciutki i szybciutki bas, zapewniał miły masaż pleców tylko trzeba by bagażnik wytłumiać bardzo mocno bo wszystko drżało. Pod CP 602 też będzie ładnie grał choć nie wyciśniesz z głośnika wszystkiego ale na pewno lepiej niż pod wzmacniaczami Blaupunkt'a.
no nie jest to pewnie.prawdopodobnie w moim bagazniku znajdzie sie pioneer w306c ze wzgledow finansowych(mam okazje kupic tanio) mam nadzieje ze jakos to bedzie:)
[ Dodano: 2008-10-04, 19:58 ]
mam takie pytanie a nie chce robic nowego postu. jaki bylby najlepszy wzmacniacz do helixow 62.1 ? aha i czy mozna i jak podlaczyc dwa wzmacniacze? dodam ze mam radio KENWOOD KDC-W3041A pzdr
[ Dodano: 2008-10-04, 19:58 ]
mam takie pytanie a nie chce robic nowego postu. jaki bylby najlepszy wzmacniacz do helixow 62.1 ? aha i czy mozna i jak podlaczyc dwa wzmacniacze? dodam ze mam radio KENWOOD KDC-W3041A pzdr
Wzmacniacz - cp 602 podniesienie mocy
witam wszystkich. na innym forum znalazlem ciekawa rzecz. ktos opisal ze mozna tanim kosztem zwiekszyc moc tego oto wzmacniacza dodajac w torze zasilacza kolejne dwa kondensatory , 6800mF każdy, firmy Rubycon.po czyms takim wzmacniacz posiada 4 kondensatory 2x2200mF i 2x6800mF.napisal tez że przetwornica podaje 2x23V co daje nam prawie 50V. Jest to dość duże napięcie, zatem jest czym gospodarować.
no i tu nasuwa sie moje pytanie- czy jest to mozliwe, tanie i bezpieczne dla wzmacniacza?
dodaje zdjecia.
no i tu nasuwa sie moje pytanie- czy jest to mozliwe, tanie i bezpieczne dla wzmacniacza?
dodaje zdjecia.
Ostatnio zmieniony 23 gru 2011, 15:23 przez igor995, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam, temat z podniesieniem mocy we wzmacniaczu CP602 był poruszany na pewnym bardzo znanym forum o elektronice Podłączenie tych kondensatorów mocy wzmacniacza na pewno nam nie zwiększy! Jedynie w chwili mocnego basu wzmacniacz nie będzie musiał ciągnąć dużego prądu z aku.przez długie 5m kable tylko weźmie je z kondensatorów. Producenci tak projektują wzmacniacze aby z kilkunastu elementów wycisnąć jak najwięcej mocy więc nie da rady poprawić fabryki (no chyba że mowa o podróbkach z chin ale wtedy jest to nie opłacalne). Można podpiąć pod zasilanie wzmacniacza kondensator 1F który zgromadzi na prawdę duży ładunek energii ale czy przy takich mocach jak 200W RMS jest jakiś sens...