Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[All] Szuflada na tableta w 80?

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze, nawigacje GPS, radia CB.
Szyman
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[All] Szuflada na tableta w 80?

Post autor: Szyman » 21 lis 2012, 10:05

siemanko ludzie dziś natrafiłem na YouTube bardzo ciekawy gadżet tylko jestem ciekaw czy coś takiego podeszło by do 80

jak myślicie gdzie dał by się to wpakować ? i przede wszystkim gdzie idzie kupić taka ramkę ?:)
Ostatnio zmieniony 22 lis 2012, 12:50 przez Szyman, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ganimadeus
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Ganimadeus » 21 lis 2012, 15:29

nie wiem jak by to pasowało ale może w miejsce popielniczki? Oczywiście jeśli ktoś nie ma tam zegarów.

Ale na pewno będzie odstawać, żeby ładnie pasowało trzeba rezac :D

szop44
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: szop44 » 21 lis 2012, 17:20

nie chce mi się gonić do auta z linijką ale wydaje mi się że mógłby być problem z naszym środkowym tunelem aby na szerokość taki tablet wszedł :) chociaż nie ukrywam że zastanawiałem się już nad czymś takim:) można mieć fajną nawigację i ekranik tej wielkości by efektownie wyglądał:P

trochę mniej efektowne ale mógł się bardziej postarać:

Szyman
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Szyman » 21 lis 2012, 20:41

no dokładnie ;] i gdzies na forum czytalem ze mozna by z takiego czegos zrobic fajna stacje multimedialna po podłączeniu pod radio :) i nie chcialbym by tablet był mocowany na stałe gdyż to Polska i róznie bywa a poza tym temeperatura również by nie sprzyjała temu urządzeniu :)

Awatar użytkownika
Arteriusz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Arteriusz » 21 lis 2012, 20:47

te same czynnosci jak montowanie radia 2din, tylko do robic uchwyty z blachy do przykrecenia, zdjecia mozna znalesc na forum jak to wyglada, ;-)

Awatar użytkownika
jacek199315
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: jacek199315 » 22 lis 2012, 20:39

lepiej fajne radyjko 2 din dać cenowo podobnie co dobry tablet i radio jest przystosowane do pracy w rożnych warunkach a tablet nie koniecznie

Awatar użytkownika
d8vit
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: d8vit » 22 lis 2012, 22:10

Za 400 zł raczej jakiego kolwiek radia 2din nie da sie kupic, chyba ze mówimy o wynalazkach typu Dalco czy innych no name'ach, których OS wydarty wprost z odtwarzaczy DVD jest tragedią...

W jakim celu ładować do samochodu topowy model tabletu Samsunga czy Asusa (za cene dobrej jednostki 2 din do samochodu mozna takiego kupic) skoro nie będziemy i tak korzystać z tych jego funkcji za które płacimy dodatkową kase.
Jakoś nie widzę grania w GTA III na tablecie zabudowanym w desce, tu głównymi zadaniami miały by być GPS, Muzyka, Video, Internet, itp, nic co wymagało by ogromnej wydajnosci sprzętu.

Co do warunków panujacych w samochodzie, z własnego doświadczenia mogę powiedzieć ze wilgoci nie ma sie co obawiać. Polecam poszukać w internecie zdjęć rozbebeszonych fabrycznych nawet jednostek 2 din, elektronika jak kazda inna, wbrew pozorom nie boi sie aż tak wody. Zwłaszcza taki tablet który jest na pewno szczelniej zamknięty niż radia samochodowe w których musi byc wymuszona wentylacja.
Owszem problemem mogą być niskie temperatury, tu głównie bateria (w docelowym rozwiazaniu i tak lepiej było by sie jej pozbyć) i LCD z tym że te nie różnią sie praktycznie niczym od stosowanych w jednostkach 2 din.

Awatar użytkownika
jaco124
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: jaco124 » 13 sty 2013, 13:19

przerabiam ten temat, tablet 7 cali ladnie bedzie pasowal w miejsce radia 2 din, kwestia zrobic obudowe, tablet chce zrobic zeby mozna bylo go latwo wyciagnac z auta.. chce zrobic "stacje dokujaca" zeby nie podlaczac za kazdym razem kabli, wzmaka mozna spokojnie podlaczyc pod takiego tableta, wifi wbudowane, w razie czego net bezprzewodowy na usb, tv wbudowane w tableta, narazie temat przerabiam bo android mnie nie przekonuje do konca, navigacja wbudowana..

Piterek131
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Piterek131 » 30 sty 2013, 19:13

moim zdaniem temat jest godny uwagi, zamierzam zmienić radio ale chyba się wstrzymam i zrobię sobie własnie takie cudo :) tablet można dorwać na allegro za 200-300 zł, obudowę plastikową wytne sobie na maszynie, tylko kwestia gdzie.
Nie mam dodatkowych zegarów. Mam kilka koncepcji gdzie to ewentualnie dać:
Przystawiał ktoś np w miejsce zapalniczki jak to by wyglądało?
Myslałem jeszcze wywalić kratki nawiewu tylko musiałbym jeszcze dać niżej włączniki awaryjnych, podgrzewania szyby bo myślę że braknie miejsca.
Na dole zamiast popielniczki to chyba się nie zmieści...poza tym troche za nisko

To są takie moje teoretyczne wolne myśli, nic nie mierzyłem, nie przymierzałem, głośno myślę żeby zainteresowani też się mogli wypowiedzieć na ten temat, gdyż moim zdaniem jest to bardzo fajna sprawa do naszych 80'tek tylko trzeba to w miare mądrze rozegrać żeby nie rozwalać pół auta :)

Awatar użytkownika
jaco124
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: jaco124 » 31 sty 2013, 21:23

tak jak pisalem 7 cali ladnie pasuje na szerokosc 2DIN wiec mozna kombinowac.
Piterek131, jak nie masz dodatkowych zegarow to panel od nawiewow wrzuc na dol w miejsce popielniczki (panel tylko musisz przyciac lekko po skosie, reszta pasuje) i tablet wejdzie w to miejsce.
ja sie narazie wstrzymalem, nie mam pewnosci do androida, narazie szukam wszelkich info dot. tego wszystkiego co mi potrzebne i albo android albo cos na win...

Piterek131
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Piterek131 » 24 lut 2013, 14:07

Jaco124 jak wpadniesz na jakiś pomysł odnośnie tego projektu - daj znać, co 2 głowy to nie 1 :)

emanuel33

Post autor: emanuel33 » 24 lut 2013, 18:38

Przyłączam się do tematu... Tabletów u mnie pod dostatkiem :-P Brak tylko takiego cuda i patentu...

dawix
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: dawix » 24 lut 2013, 22:18

zamiast nawiewów najłatwiej, ale większość modeli to i tak za każdym razem trzeba wpiąć zasilanie i audio, można też zamiast radia zastosować wzmacniacze i wtedy ma się "2din" na androidzie. wszystko do rozegrania ale słaba regulacja barwy dźwięku, jedynie bardzo na stałe chyba że dojdzie do tego kolejna zabawka czyli procesor dźwięku. Swojego czasu Pioneer produkował radio którego jedynym elementem na zewnątrz był panel jak nawigacja a cała reszta była ukryta jako "wzmacniacz" w desce. była to nawigacja z radiem i portem usb itd...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio, GPS, CB.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl