Witam forumowiczów, pewnie temat nie po raz pierwszy pojawia się na forum, ale idąc z duchem czasu tamte są troszkę niezbyt "świeże".
Ostatnimi czasy jeden głośnik w mojej coupe niedomaga... nie wiem czy to wina kabli czy po prostu one są już wysłużone Jednostka grająca to Pionner mvh-1400ub chciałabym na początek kupić 2 szt i teraz pytanie czy da się tak zrobić żeby grał przód tak jak tył ... z tyłu jeździ córcia i siedzi obok głośnika więc nie ma jak głośniej posłuchać, jak przełączyłam w radiu żeby grał przód to była totalna porażka.
Zaproponujcie jakieś głośniczki niezbyt drogie a dobre, nie jestem jakimś audiofilem więc nie muszę mieć głośników z najwyższej półki. Ważne żeby grały czysto.
[coupe] Tanie a dobre głośniki w tylne boczki
-
- Forum Audi 80
Polecam : http://allegro.pl/jbl-cs-6c-3-lata-gwar ... 05724.html
Ja w golfie posiadam JBL z tej samej serii tylko model 5 , a jak na taką cenę dają nieźle radę . One grają u mnie ze tweeterami z serii pochodzącymi z linku . Tylko nie wiem jaki jest otwór u Ciebie bo jak 16,5 to polecam te z linku a jak 13 to model niższy 5
Ja w golfie posiadam JBL z tej samej serii tylko model 5 , a jak na taką cenę dają nieźle radę . One grają u mnie ze tweeterami z serii pochodzącymi z linku . Tylko nie wiem jaki jest otwór u Ciebie bo jak 16,5 to polecam te z linku a jak 13 to model niższy 5
Przod nigdy nie bedzie gral za dobrze w sensie midbasu i basu bo otowry maja ori 10cm i co by tam nie dac sie tego nie osiagnie. Jezeli chodzi o tyl ponoc macie tam otwor na 13 ale idzie upchnac 16cm i wtedy juz gra to zdecydowanie lepiej. Jezeli to chodzi pod samym radiem nie ma sensu kupowac glosnikow o mocy nominalnej wiekszej niz 30W bo samo radio maxymalnie da 26W na kawal (nawet jak pisze 4x50W)
Przednie gdzies mi leza lanzary albo helixy w garazu
Przednie gdzies mi leza lanzary albo helixy w garazu