Cześć, mam pytanie i problem zakupiłem taszki do mojego b4, po taniosci okazja była
Wchodzi tam glosnik 165mm, owe głosniki już mam, stare taszki zrzucone tylko mam problem.
Mianowicie nie wiem jak pociągnąć kable z radia, albo wzmacniacza do glosnikow ?
Jak wy macie to zrobione? Przeszukałem już forum z montażem i z tym jak ktoś samodzielnie robił owe taszki, ale nie znalazłem nigdzie schematu podlaczonia glosnikow wlasnie.
Jezeli ktos by mogl pomoc
Stawiam piwo
[B4] Taszki przód
Zależy jakie masz radio i kostki. Jeśli z tyłu masz taką kostkę jak na załączonym obrazku to podłączenie jest proste. Do kabla całego szarego podłączasz plus z głośnika z boczka pasażera a do szarego z czarnym paskiem podłączasz minus tego głośnika. Do kabla całego białego podłączasz plus z głośnika w boczku kierowcy a do kabla białego z czarnym paskiem minus z tego głośnika.
Wszystko też zależy ile i gdzie masz głośników. Bo jeśli masz w desce 2, w boczkach też będziesz miał 2, i z tyłu 2 to już może być ciężko radiu to uciągnąć, co prawda będzie to grało ale już nie tak dobrze.
http://img696.imageshack.us/img696/5854/isoz.jpg
Jeśli nie masz w tylnej półce głośników to możesz to zrobić tak, że głośniki z przedniej półki zostawiasz podłączone tak jak napisałem ci wyżej a głośniki z boczków łączysz analogicznie z kablami fioletowymi i zielonymi. Fioletowe to prawa strona a zielone lewa.
Wszystko też zależy ile i gdzie masz głośników. Bo jeśli masz w desce 2, w boczkach też będziesz miał 2, i z tyłu 2 to już może być ciężko radiu to uciągnąć, co prawda będzie to grało ale już nie tak dobrze.
http://img696.imageshack.us/img696/5854/isoz.jpg
Jeśli nie masz w tylnej półce głośników to możesz to zrobić tak, że głośniki z przedniej półki zostawiasz podłączone tak jak napisałem ci wyżej a głośniki z boczków łączysz analogicznie z kablami fioletowymi i zielonymi. Fioletowe to prawa strona a zielone lewa.
Zwrotnica działa dość prosto. Doprowadzasz sygnał z radia (na jeden głośnik) i zwrotnica rozdziela ci ten sygnał na basy i soprany (niskie i wysokie tony) więc podłączasz do niej tweetera i zwykły głośnik.
Prościej:
Zamiast jednego głośnika masz dwa i każdy gra to co powinien grać.
Kwestia tego ile masz pary w tym radiu i jakie głośniki tam wstawiasz. Jak będą za mocne głośniki to radio się z wysiłku autodestruktnie albo będzie to wszystko grało głośno jak muza w windzie.
Prościej:
Zamiast jednego głośnika masz dwa i każdy gra to co powinien grać.
Kwestia tego ile masz pary w tym radiu i jakie głośniki tam wstawiasz. Jak będą za mocne głośniki to radio się z wysiłku autodestruktnie albo będzie to wszystko grało głośno jak muza w windzie.