Wzmacniacz - dobor dla MacAudio PR230
Wzmacniacz - dobor dla MacAudio PR230
Witam wszystkich :mrgreen: . Wczoraj zakupiłem subwoofer mac audio:
I mam pytanie dotyczące wzmacniacza. Obecnie mam Blaupunkt'a i według mnie nie daje on sobie z nim rady i w związku z tym mam pytanie jaki wzmacniacz powinien obsługiwać tego suba. W przyszłości mam zamiar kupić kondensator 2 farady ale narazie chce wyminić wzmachora :->
I mam pytanie dotyczące wzmacniacza. Obecnie mam Blaupunkt'a i według mnie nie daje on sobie z nim rady i w związku z tym mam pytanie jaki wzmacniacz powinien obsługiwać tego suba. W przyszłości mam zamiar kupić kondensator 2 farady ale narazie chce wyminić wzmachora :->
Ostatnio zmieniony 30 gru 2011, 16:33 przez Arturo997, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak serio to myślałem o jakimś 4-kanałowym żebym każdy głośnik mógł dać na mostek :-> a co do ceny to nie jestem za tym żeby dawać za wzmacniacz 1000zł bo moje auto jest warte może kolo 6 tys. więc wiesz :mrgreen: Wzmacniacz ma być za rozsądna cenę i taki który sobie poradzi z tym subem bo nie po to go kupiłem żeby się marnował
jaki miałeś wzmak z blaupunkta ????
spróbój blaupunt gta4 specjal mk2 albo mk1 ma taki fajny przełącznik +0,+6,+12 db <ok> to nawet jak masz słabe radio to będzie deptać
ps. te 2 w skrzyni głośniki to masz na mostku (wywnioskowane z fotki )??? równoległe połączenie pod jeden kanał to nie wróży nic dobrego
spróbój blaupunt gta4 specjal mk2 albo mk1 ma taki fajny przełącznik +0,+6,+12 db <ok> to nawet jak masz słabe radio to będzie deptać
ps. te 2 w skrzyni głośniki to masz na mostku (wywnioskowane z fotki )??? równoległe połączenie pod jeden kanał to nie wróży nic dobrego
- enzoo
- Audi 80 Klub
- Imię: Mirosław
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
a ja się dołączam jakiś dobry wzmacniacz do 200 zł który by mi starczył do głośnika np.
lanzar_max_12_1000w lub boschmann_azx_w12_nuke_1500w
albo jakiś zestaw wzmak plus głośnik w skrzynie do 500 zł
lanzar_max_12_1000w lub boschmann_azx_w12_nuke_1500w
albo jakiś zestaw wzmak plus głośnik w skrzynie do 500 zł
Ostatnio zmieniony 30 gru 2011, 15:19 przez enzoo, łącznie zmieniany 1 raz.
czemu 30 :?: nie lepiej jakaś 25 dać, w B3 mniej miejsca zajmie, no i ciężko znaleźć w tych cenach piec który zasili suby wymienione przez ciebie
Ostatnio zmieniony 30 gru 2011, 16:14 przez krisPrG, łącznie zmieniany 2 razy.