Wzmacniacz - wybor
Wzmacniacz - wybor
witam,
co myślicie o wzmacniaczu Magnat rx 44 ?
sprzet ktory chcialbym zasilic, to narazie phonocary TD-line + w planach mam suba, lub dodatkowe 2 glosniczki w drzwi tyl. Do tego gwizdki zasilane z radia Sony gt24, ktore nie ma wyjscia na wzmaka, z tego co wiem. Jezeli nie ten wzmak, to jaki ? budzet max 500 zł, czy powinienem zmienic radio lub glosniczki ?
PS: nie chce dublowac postow, ale w tym chodzi mi o opinie o konkretny wzmacniacz
co myślicie o wzmacniaczu Magnat rx 44 ?
sprzet ktory chcialbym zasilic, to narazie phonocary TD-line + w planach mam suba, lub dodatkowe 2 glosniczki w drzwi tyl. Do tego gwizdki zasilane z radia Sony gt24, ktore nie ma wyjscia na wzmaka, z tego co wiem. Jezeli nie ten wzmak, to jaki ? budzet max 500 zł, czy powinienem zmienic radio lub glosniczki ?
PS: nie chce dublowac postow, ale w tym chodzi mi o opinie o konkretny wzmacniacz
Ostatnio zmieniony 29 gru 2011, 17:22 przez Troy, łącznie zmieniany 1 raz.
kup ten znany i sprawdzony hpb_1502
Ostatnio zmieniony 29 gru 2011, 17:22 przez piku, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeżeli chcesz masakrę w aucie to bierz tego co kolega wyżej napisał. Chyba ,że jesteś bardzie ,,ambitny'' i wolisz słuchać jak gra a nie jak nap.....a to poszukaj czegoś innego. Wyjście na wzmak powinno dać się pociągnąć ze starego radia ale ręki za to nie dam se uciąć.
ps. najpierw spr. czy z twojego radia coś da się ,,zrobić'' a potem się będziemy martwić o wzmak
ps. najpierw spr. czy z twojego radia coś da się ,,zrobić'' a potem się będziemy martwić o wzmak
Taka przejściówka wprowadza spore zniekształcenia do toru sygnału jeżeli zalezy ci tylko na wzmocnieniu dzwieku to to ci wystarczy jeżeli jesteś bardziej ambitny tak jak napisał skoti to proponyje zmienic radio na nawet jakis z niższych radyjek alpine clriona lub kenwood bo sony to szału do auta nie robi.
wlasciwie, to zalezy mi zeby bylo glosniej, nie zalezy mi na rewelacyjnej jakosci, tylko zeby radio mi nie pierdzialo jak zbyt bardzo podgłośnie ;] a w innych kwestiach to radio moze kupie jakos w pozniejszym czasie, razem ze zmiana glosnikow, dlatego nie chce dwukanalowego wzmacniacza, tylko 4 kanalowy
Ostatnio zmieniony 29 gru 2011, 17:24 przez Troy, łącznie zmieniany 1 raz.
A pomyślełeś o kablach i o tym że na nie też tzreba mieś troszkę $ Jeżeli tylko na tym ci zależy to kup tego magnata bo mocy to ma pod dostatkiem i głosno napewno bedziesz miec i bedzie trzeba uważac z głośnością przy klasie głośnikow jaką posiadasz bo dla mnie to troche strata pieniedzy żeby dawać taki mocny wzmacniacz do takich głośników
czytalem ze ten Magnat, ma troszke zawyzone staty. bylem w sklepie caraudio, gdzie polecili mi powerbassa i lanzara, a heartza w ogole odrzucili, powiedzieli ze to gowno jest.
Teraz to juz niewiem co mam brac, podobno helixy tez zadna rewelaja, wiec co teraz kupic ?
Teraz to juz niewiem co mam brac, podobno helixy tez zadna rewelaja, wiec co teraz kupic ?
Ostatnio zmieniony 29 gru 2011, 17:24 przez Troy, łącznie zmieniany 1 raz.
no troche zamotalem, ale juz zdecydowalem, ze kupie wzmaka lanzara vibe 421 stoi a 670 zł, myśle, że to sprzęt taki dość przyszłościowy jak dla mnie i ze nie bede musial go szybko wymieniac, zastanawiam sie jeszcze nad zestawem glosnikow na przod i tu mysle o PowerBass 3XL-652 lub LANZAR HR61 i moze ma ktos jakies inne propozycje na zestaw odseparowany na przod ? a co chodzi o skrzynie to myslalem zeby kupic glosnik i w jakis sposob samemu sprobowac zbudowac skrzynke, mianowicie mysle o PB S-10 250mm lub PBS-12 300mm lub lanzar Max12. Moze ma ktos jakies inne propozycje co do glosnikow i suba ? czy te glosniki do skrzyni, nie byly by za mocne ? muzyki jakiej slucham to raczej hip-hop i dance hall
PS: Zna ktos jakas stronke, z uzywanymi wzmacniaczami do sprzedania ? po za allegro oczywiscie ?
PS: Zna ktos jakas stronke, z uzywanymi wzmacniaczami do sprzedania ? po za allegro oczywiscie ?
na coś na przód, zależało by mi na czymś tańszym niz RE Audio RE-6 Comp, chcialbym sie zmiescic, ja wiem w 350 zł, a co chodzi o subwoofer, to jaki by był dobry ? jakiś 200mm by wystarczyl ? jaki model ewentualnie by sie nadal ? skoro PB S-10 za mocny.
co myslicie o http://www.autosound.pl/reaudiore8s4-p-2701.html RE Audio RE-8 S4 ?
co myslicie o http://www.autosound.pl/reaudiore8s4-p-2701.html RE Audio RE-8 S4 ?