Wzmaczniacz - podlaczenie bez pre-out
Wzmaczniacz - podlaczenie bez pre-out
Mam mały problem lub większy gdyż mam radio bez wyjścia na wzmacniacz a chciałbym ulokować jakąś skrzynkę w bagażniku :cry: czy jest szansa podłączyć taki sprzęt do radia bez wyjścia pre out??
z góry dzięki za wszelkie info :mrgreen:
z góry dzięki za wszelkie info :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 30 gru 2011, 17:19 przez kamilek89, łącznie zmieniany 1 raz.
czyli odłączam tylne głośniki a pod te kable podłączam ten adapter pod wzmaka czy mogę zostawić tylne głośniki i dodatkowo podpiąc adapter?? Bo nie chcę przeciążyć końcówki na radiu zey nie spalić
A jeszcze jedno pytanko. Jakiej mocy wzmacniacz pod takiego grajka jak poniżej??
gtt_1200_mk_ii
A jeszcze jedno pytanko. Jakiej mocy wzmacniacz pod takiego grajka jak poniżej??
gtt_1200_mk_ii
Ostatnio zmieniony 30 gru 2011, 17:18 przez kamilek89, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie widzę problemu. Kup wzmacniacz, który posiada Hi-Power Input.
Mam dwa wzmacniacze i oba posiadają możliwość podłączenia albo sygnału liniowego (pre-out, jak słusznie to okreslasz), albo sygnału wzmocnionego.
Podłaczasz pod to drugie i nie potrzebujesz żadnych adapterów (ani gramofonów )
Ja bym się pokusił - jeżeli znasz się na elektronice - o zrobienie sobie wyjścia liniowego samemu. Wystarczy wziąć sygnał z odpowiedniej nóżki wzmacniacza i zrobić wyprowadzenie. Ale jeśli słabo trzymasz lutownicę to odpuść takie zabawy.
Mam dwa wzmacniacze i oba posiadają możliwość podłączenia albo sygnału liniowego (pre-out, jak słusznie to okreslasz), albo sygnału wzmocnionego.
Podłaczasz pod to drugie i nie potrzebujesz żadnych adapterów (ani gramofonów )
Ja bym się pokusił - jeżeli znasz się na elektronice - o zrobienie sobie wyjścia liniowego samemu. Wystarczy wziąć sygnał z odpowiedniej nóżki wzmacniacza i zrobić wyprowadzenie. Ale jeśli słabo trzymasz lutownicę to odpuść takie zabawy.
no to gites:) powiem wam Panowie szczerze że mam zacięcie do kombinowania ze sprzętem audio i znajdę jakiś ciekawy głośnik(no chyba że coś podpowiecie jaki :mrgreen: ) i postaram się sam coś zrobić robiłem już takie wynalazki więc pewnie dam rade :lol:
kolego Easyrider znam się troszkę na elektronice ale mam nówkę radio i nie chcę nic spartolić może spróbuje na jakimś staruszku :lol:
kolego Easyrider znam się troszkę na elektronice ale mam nówkę radio i nie chcę nic spartolić może spróbuje na jakimś staruszku :lol: