Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3, 1.8s, 91/96] Autoryglowanie drzwi na "zapłonie&quo

ODPOWIEDZ
KrYdE
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B3, 1.8s, 91/96] Autoryglowanie drzwi na "zapłonie&quo

Post autor: KrYdE » 03 wrz 2009, 00:04

Witam,
chciałbym się dowiedzieć taką rzecz. Moja audianka posiada zamek centralny (chyba fabryczny + alarm). Sprawa jest taka, że zawsze po ustawieniu kluczyka w pozycji "zapłon" automatycznie wszystkie drzwi są ryglowane. Czy można to gdzieś w elektryce samochodu zmienić/przekonfigurować aby się drzwi się nie ryglowały? Możliwe, że to w ramach bezpieczeństwa, jednak na ogół bardziej mi to przeszkadza... ma ktoś na to jakąś radę/wskazówkę?

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Awatar użytkownika
Kunik
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Kunik » 03 wrz 2009, 00:26

Witaj, ja u siebie mam alarm seo concerto + central zamek.
Jak przekręce 4 razy kluczyk w pozycje zapłonu i spowrotem a za 5tym, zostanie na zapłonie to sam się rygluje, może masz coś podobnego.
Pozdrawiam.

KrYdE
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: KrYdE » 03 wrz 2009, 00:34

Przyznam, że nie próbowałem żadnego sposobu, bo po prostu takiego nie znam. Aktualnie jest tak, że jeżli włącze zapłon, to drzwi wszystkie się ryglują. Zgasze silnik/wyłącze zapłon, to drzwi się automatycznie otwierają...

Otwierają się oczywiście też, gdy przy włączonym zapłonie podciągne "rygielek" do góry (kierowca/pasażer)...

Awatar użytkownika
mario2560
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mario2560 » 03 wrz 2009, 08:01

U mnie jest tak. Na włączonym zapłonie wciskam i przytrzymuje przycisk uzbrajania alarmu (na ok 5s., syrena piknie chyba 5 razy) i tak aktywuje się ryglowanie zamków po uruchomieniu silnika, podobnie się to dezaktywuje. Spróbuj może zadziała, jeśli nie to sprawdź jaki masz alarm i poszukaj TU instrukcji obsługi.

Awatar użytkownika
Kubik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kubik » 03 wrz 2009, 08:21

KrYdE pisze:Przyznam, że nie próbowałem żadnego sposobu, bo po prostu takiego nie znam. Aktualnie jest tak, że jeżli włącze zapłon, to drzwi wszystkie się ryglują. Zgasze silnik/wyłącze zapłon, to drzwi się automatycznie otwierają...

Otwierają się oczywiście też, gdy przy włączonym zapłonie podciągne "rygielek" do góry (kierowca/pasażer)...
Podstawowa sprawa to oblukaj jaki masz alarm, jest to funkcja alarmu którą trzeba wyłączyć. Każdy alarm ma inny sposób wejścia w tryb programowania, a czasem jest też tak, że te same modele alarmów wyprodukowane w dużym odstępie czasu różnią się programem.
Jak dowiesz się jaki masz alarm to zostaje zdobyć instrukcję i po sprawie <ok>

Awatar użytkownika
krisiun1
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: krisiun1 » 05 wrz 2009, 09:10

Dokładnie tak jak napisał kubik, masz włączoną opcję autoryglowania w centralce alarmu, u mnie włączanie lub wyłączanie dodatkowych opcji odbywa się za pomocą kostki z "suwakami", po rozkręceniu obudowy oczywiście :-) .Musisz tylko znaleźć instrukcję od swojej centralki.

KrYdE
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: KrYdE » 07 wrz 2009, 18:08

kubik pisze:Podstawowa sprawa to oblukaj jaki masz alarm, jest to funkcja alarmu którą trzeba wyłączyć.
A jak mogę i gdzie zidentyfikować, jaki jest alarm? Gdzie tego szukać?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Centralny zamek, alarm, immobilajzer.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl