Witam,
chciałbym się dowiedzieć taką rzecz. Moja audianka posiada zamek centralny (chyba fabryczny + alarm). Sprawa jest taka, że zawsze po ustawieniu kluczyka w pozycji "zapłon" automatycznie wszystkie drzwi są ryglowane. Czy można to gdzieś w elektryce samochodu zmienić/przekonfigurować aby się drzwi się nie ryglowały? Możliwe, że to w ramach bezpieczeństwa, jednak na ogół bardziej mi to przeszkadza... ma ktoś na to jakąś radę/wskazówkę?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
[B3, 1.8s, 91/96] Autoryglowanie drzwi na "zapłonie&quo
Przyznam, że nie próbowałem żadnego sposobu, bo po prostu takiego nie znam. Aktualnie jest tak, że jeżli włącze zapłon, to drzwi wszystkie się ryglują. Zgasze silnik/wyłącze zapłon, to drzwi się automatycznie otwierają...
Otwierają się oczywiście też, gdy przy włączonym zapłonie podciągne "rygielek" do góry (kierowca/pasażer)...
Otwierają się oczywiście też, gdy przy włączonym zapłonie podciągne "rygielek" do góry (kierowca/pasażer)...
U mnie jest tak. Na włączonym zapłonie wciskam i przytrzymuje przycisk uzbrajania alarmu (na ok 5s., syrena piknie chyba 5 razy) i tak aktywuje się ryglowanie zamków po uruchomieniu silnika, podobnie się to dezaktywuje. Spróbuj może zadziała, jeśli nie to sprawdź jaki masz alarm i poszukaj TU instrukcji obsługi.
Podstawowa sprawa to oblukaj jaki masz alarm, jest to funkcja alarmu którą trzeba wyłączyć. Każdy alarm ma inny sposób wejścia w tryb programowania, a czasem jest też tak, że te same modele alarmów wyprodukowane w dużym odstępie czasu różnią się programem.KrYdE pisze:Przyznam, że nie próbowałem żadnego sposobu, bo po prostu takiego nie znam. Aktualnie jest tak, że jeżli włącze zapłon, to drzwi wszystkie się ryglują. Zgasze silnik/wyłącze zapłon, to drzwi się automatycznie otwierają...
Jak dowiesz się jaki masz alarm to zostaje zdobyć instrukcję i po sprawie <ok>