[B4 1z] Centralny oszalał?
[B4 1z] Centralny oszalał?
Samochód postał na dworze 2-3dni. Idąc wczoraj przycisnąłem przycisk na pilocie, kierunki mignęły raz, a za chwilkę jeszcze dwa razy, same... Samochód się nie otworzył. Przycisnąłem jeszcze raz, znów mignęły kierunki raz, potem już świrowały na całego. Raz migały po dwa razy, czasem po jeden raz. Zamki ani drgnęły. Miałem wrażenie, że troszkę idą w górę, ale nie otwierały się. W końcu otworzyłem kluczykiem drzwi kierowcy i za nimi otworzyły się wszystkie pozostałe więc wychodziło by na to, że silniczki w drzwiach są sprawne tak samo jak aku. Alarm też udało się wyłączyć. Potem zamknąłem samochód ręcznie i nawet udało się go otworzyć raz z pilota ale zamknąć już nie
Wyjąłem dla pewności aku, podpiąłem pod prostownik ale wydaje się naładowany i to dobrze, w końcu ma nie cały rok...
Możliwe, że to wilgoć tak na samochód podziałała? Zgłupiała elektronika? Dziś idę wsadzić aku i patrzeć dalej ale proszę o porady co sprawdzać. Bo pilot chyba jest ok.
Wyjąłem dla pewności aku, podpiąłem pod prostownik ale wydaje się naładowany i to dobrze, w końcu ma nie cały rok...
Możliwe, że to wilgoć tak na samochód podziałała? Zgłupiała elektronika? Dziś idę wsadzić aku i patrzeć dalej ale proszę o porady co sprawdzać. Bo pilot chyba jest ok.
- leszek_gdansk
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Pawel
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Cabrio
- Silnik: 2.6 ABC
Re: [B4 1z] Centralny oszalał?
Może to nie ten trop ale niektóre centralki alarmowe jak jest słaba bateria w pilocie nie chcą zamykać auta. Daje się tylko otworzyć.Dreamer pisze: Potem zamknąłem samochód ręcznie i nawet udało się go otworzyć raz z pilota ale zamknąć już nie
Siema ! Dziwne zjawisko mi sie przytrafilo kiedy dzisiaj wyciagalem pompke i znow ja zakladalem oszalal przy tym alarm i nie da sie go wylaczyc. Kiedy przekrece kluczyk zaczynaja migac awaryjne i alarm sie aktywuje lecz nie odcina zaplonu silnik normalnie mozna uruchomic ale caly czas awaryjne migaja o co chodzi ??
Całkiem podobnie jak u mnie.pazdzioch pisze:Siema ! Dziwne zjawisko mi sie przytrafilo kiedy dzisiaj wyciagalem pompke i znow ja zakladalem oszalal przy tym alarm i nie da sie go wylaczyc. Kiedy przekrece kluczyk zaczynaja migac awaryjne i alarm sie aktywuje lecz nie odcina zaplonu silnik normalnie mozna uruchomic ale caly czas awaryjne migaja o co chodzi ??
-
- Forum Audi 80
- Imię: Pawel
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Cabrio
- Silnik: 2.6 ABC
Dreamer pisze:Ok. Będę robił jak mówicie + wymienię baterię.
Ale mnie dziwi dla czego on tak jak by sam próbował sterować centralnym. Te samoczynne błyskanie kierunkami trochę dziwne
[ Dodano: 2012-01-21, 15:10 ]
Niestety nic nie pomogło. W pon auto do elektryka
kolego a krańcówki działaja poprawnie? zapala się swiatło we wnętrzu? Jak centralka nie dostaje w odpowiednim momencie masy z krańcówki też może głupieć.
Nie mam pojęcia jak to jest możliwe ale dziś wszystko wróciło do normy. Tak jak by problemu nie było...
Jest u mnie dziś ładna pogoda, słońce przygrzewa może to od tej wilgoci coś w elektronice zwariowało, a teraz ustało? Nie wiem. Pojadę do garażu i na spokojnie popatrzę w tą całą elektronice w bagażniku po prawej stronie. Może tam tkwi problem. Bo na zimnie i w padającym śniegu nie wiele ostatnio zobaczyłem.
Jest u mnie dziś ładna pogoda, słońce przygrzewa może to od tej wilgoci coś w elektronice zwariowało, a teraz ustało? Nie wiem. Pojadę do garażu i na spokojnie popatrzę w tą całą elektronice w bagażniku po prawej stronie. Może tam tkwi problem. Bo na zimnie i w padającym śniegu nie wiele ostatnio zobaczyłem.