Witam wszystkich. Jest to mój pierwszy post na tym forum, bo i usterka pierwsza . Mam problem z rozładowywaniem akumulatora, kierując się wskazówkami wyczytanymi z innych tematów sprawdziłem napięcie ładowania i jest ok. Zlokalizowałem pobór prądu: radio (bezp 4) I pompka centralnego zamka(bezp19). Z radiem sie uporałem lecz z pompką już niemoge. Przy zamkniętym samochodzie (z kluczyka) pobór wynosi ok 0,015A a przy otwartym (otwarty z kluczyka) pobór już znacznie skoczył bo ok 0,035A więc za dużo. Aku nie jest już nowy ale ten pobór mnie martwi. Może to któryś z przekaźników nawala tylko czy taki by były objawy? Proszę wszystkich o pomoc. Pozdrawiam.
Witaj.
Zapoznaj się proszę z regulaminem i nazywaj poprawnie tematy.
[80B4 AAZ]Centralny zamek a rozładowywujący się aku. ?
[80B4 AAZ]Centralny zamek a rozładowywujący się aku. ?
Ostatnio zmieniony 11 mar 2009, 12:15 przez jendras11, łącznie zmieniany 1 raz.
Co do opisanego problemu to wartości prądów, które podałeś nie są przyczyna rozładowania akumulatora. Skoro piszesz, że aku ma już swoje lata to ja obstawiam akumulator. Obecnie akumulatory nie wytrzymują dłużej jak 2 do 3 lat. Proponuję sprawdzić stan elektrolitu za pomocą specjalnej gruszki, koszt zakupu to kilkanaście złotych.
Ostatnio zmieniony 11 mar 2009, 10:18 przez sylwiasty, łącznie zmieniany 1 raz.
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
I tak ma być.jendras11 pisze:Przy zamkniętym samochodzie (z kluczyka) pobór wynosi ok 0,015A
Nie tak znowu dużo. Gdyby to było 0,350A to owszem mógłbyś się martwić. Poza tym chyba nie zostawiasz otwartego samochodu?jendras11 pisze:a przy otwartym (otwarty z kluczyka) pobór już znacznie skoczył bo ok 0,035A więc za dużo.