[80 b4 2.3] centralny zamek
-
- Forum Audi 80
[80 b4 2.3] centralny zamek
witam. mam tak zaprogramowany centralny zamek, po 3 sekundach od odpalenia silnika zamek zamyka wszystkie dzwi i jak sie zgasi samochod to je otwiera sam. jak mozna zmienic ustawienia tego aby wogole nie zamykal dzwi po odpaleniu samochodu???
Ostatnio zmieniony 25 cze 2008, 12:29 przez konieczkoo18, łącznie zmieniany 1 raz.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
konieczkoo18, poszukaj na allegro sterownika z takim samym pilotem i poproś sprzedawce o instrukcję, powiedz że chcesz kupić tylko musisz poczytać czy taki ci pasuje.
Może się jednak okazać że instrukcja jest od nowszego modelu i jest inna procedura programowania. Jak to się nie uda to poszukaj jakiejś firmy która zajmuję się montażem alarmów. Monterzy z takich firm znają te rzeczy na pamięć a jeśli nie to na pewno mają papiery od takich gadzetów. A jak to nie pomoże to daj znać pomyślimy co dalej.
Może się jednak okazać że instrukcja jest od nowszego modelu i jest inna procedura programowania. Jak to się nie uda to poszukaj jakiejś firmy która zajmuję się montażem alarmów. Monterzy z takich firm znają te rzeczy na pamięć a jeśli nie to na pewno mają papiery od takich gadzetów. A jak to nie pomoże to daj znać pomyślimy co dalej.
-
- Forum Audi 80
Witaj, ja mam alarm seo concerto z centralnym zamkiem i u mnie jest taka funkcja wyłącza się ją poprzez przekręcenie kluczyka w stacyjce 4 razy w tą i spowrotem i za 5 razem zostawia się na zapłonie.
Po takim zabiegu zamek po wlaczeniu silnika się zamyka i po powtorzeniu operacji funkcja ta zostaje wyłączona.
Po takim zabiegu zamek po wlaczeniu silnika się zamyka i po powtorzeniu operacji funkcja ta zostaje wyłączona.
Coś mi tu nie gra-montuję seo od kilku lat i tę opcję z poziomu użytkownika uruchamia się przez włączenie stacyjki i wciśnięcie na 5 sek.klawisza nr1 w pilocie,aż odezwie się syrenka.Zarówno aktywację jak i deaktywację przeprowadza się w ten sam sposób.Ale to itak odbiegamy od tematu,niech zainteresowany kolega odczyta z centralki co to za typ.Kunik pisze:Witaj, ja mam alarm seo concerto z centralnym zamkiem i u mnie jest taka funkcja wyłącza się ją poprzez przekręcenie kluczyka w stacyjce 4 razy w tą i spowrotem i za 5 razem zostawia się na zapłonie.
-
- Forum Audi 80
http://moto.allegro.pl/item388039552_st ... gacze.html
http://moto.allegro.pl/item392061874_st ... gicar.html
Nie było trudno to znaleźć :shock: ,musisz zdjąć półkę pod kierownicą i namierzyć te czarne pudełko,nazwa na nim będzie.Po pilotach widzę(m.in.),że te wyroby to chińszczyzna i ciekawe czy tę uciążliwą funkcję da się skasować,ale wszystko przed nami
[ Dodano: 2008-06-30, 15:46 ]
11. Zamykanie zamka
Funkcja steruje zamkiem centralnym podczas włączenia stacyjki. Można ją ustawić na trzy sposoby:
Funkcja wyłączona: Zamek centralny nie zamyka i nie otwiera się podczas przekręcania stacyjki.
Ze stacyjką: Zamek zamyka się automatycznie trzy sekundy po włączeniu stacyjki i otwiera się po wyłączeniu stacyjki.
Jeżeli drzwi zostały otwarte zamek automatycznie zamknie się ponownie po naciśnięciu pedału hamulca (jeżeli został podpięty)
Tylko zamykanie: Zamek zamyka się automatycznie trzy sekundy po włączeniu stacyjki i nie otwiera się po wyłączeniu stacyjki.
Jeżeli drzwi zostały otwarte zamek automatycznie zamknie się ponownie po naciśnięciu pedału hamulca (jeżeli został podpięty)
coś mi się zdaje,że może będzie pasować
[ Dodano: 2008-06-30, 15:49 ]
http://www.novo.com.pl/- z tej strony wziąłem ten opis,jest tam też tabelka jak się te funkcje programuje.
http://moto.allegro.pl/item392061874_st ... gicar.html
Nie było trudno to znaleźć :shock: ,musisz zdjąć półkę pod kierownicą i namierzyć te czarne pudełko,nazwa na nim będzie.Po pilotach widzę(m.in.),że te wyroby to chińszczyzna i ciekawe czy tę uciążliwą funkcję da się skasować,ale wszystko przed nami
[ Dodano: 2008-06-30, 15:46 ]
11. Zamykanie zamka
Funkcja steruje zamkiem centralnym podczas włączenia stacyjki. Można ją ustawić na trzy sposoby:
Funkcja wyłączona: Zamek centralny nie zamyka i nie otwiera się podczas przekręcania stacyjki.
Ze stacyjką: Zamek zamyka się automatycznie trzy sekundy po włączeniu stacyjki i otwiera się po wyłączeniu stacyjki.
Tylko zamykanie: Zamek zamyka się automatycznie trzy sekundy po włączeniu stacyjki i nie otwiera się po wyłączeniu stacyjki.
coś mi się zdaje,że może będzie pasować
[ Dodano: 2008-06-30, 15:49 ]
http://www.novo.com.pl/- z tej strony wziąłem ten opis,jest tam też tabelka jak się te funkcje programuje.