[80 B3]centralny zamek
[80 B3]centralny zamek
Zakupiłem centralny zamek wraz z alarmem i chciałbym się poradzić jak to wszystko podłączyć?Alarm to FREEWAY WRAZ Z CENTRALNYM ZAMKIEM zakupiony na allegro.Proszę o wskazówki bo za montaż zaśpiewano mi 280zł
Ostatnio zmieniony 18 mar 2007, 09:20 przez ROMAN, łącznie zmieniany 4 razy.
-
- Forum Audi 80
No właśnie... w B3 PM zazwyczaj centralny pneumatyczny był...
Co do montażu to nie jest on trudny jeśli ma się pojęcie o samochodzie... Centralka pod deską rozdzielczą, siłowniki w drzwiach, podłączenia jak w instrukcji (każdy przewód ma swój kolor). Podłączenie (+) z dowolnego miejsca zasilaniego cały czas, np. z gniazda zapalniczki.
Może lepiej pisz gdy będziesz miał konkretny problem - "nie mogę czegoś tam zrobić", a nie tak ogólnie.
Pozdrawiam i powodzenia!
Co do montażu to nie jest on trudny jeśli ma się pojęcie o samochodzie... Centralka pod deską rozdzielczą, siłowniki w drzwiach, podłączenia jak w instrukcji (każdy przewód ma swój kolor). Podłączenie (+) z dowolnego miejsca zasilaniego cały czas, np. z gniazda zapalniczki.
Może lepiej pisz gdy będziesz miał konkretny problem - "nie mogę czegoś tam zrobić", a nie tak ogólnie.
Pozdrawiam i powodzenia!
Domyślam się że chodzi Ci o klamkę wewnętrzną:
Wiec jak ją odciągniesz jak do otwierana drzwi tam jest śrubka na krzyżak - jak ją wykręcisz klamkę pociągnij do przodu (w kierunku kiery) i wyjdzie. Pamiętaj oczywiście o tym że jest do niej podłączona linka.
Co do lusterka to chyba nie ma konieczności dotykania tego.
Wymieniałem u siebie centralny na elektryczny i obeszło się bez tego.
Wiec jak ją odciągniesz jak do otwierana drzwi tam jest śrubka na krzyżak - jak ją wykręcisz klamkę pociągnij do przodu (w kierunku kiery) i wyjdzie. Pamiętaj oczywiście o tym że jest do niej podłączona linka.
Co do lusterka to chyba nie ma konieczności dotykania tego.
Wymieniałem u siebie centralny na elektryczny i obeszło się bez tego.
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Klamkę wewnętrzną musisz przesunąć w kierunku przodu auta po odkręceniu właśnie tej śrubeczki o której pisze bandzior. Mechanizm regulacji lusterka - najpierw złap te górne kółko je mocno pociągnij do góry a to co będzie w klamce wepchnij do środka - mocowane jest na zatrzaski które łatwo schodzą w dół. Kable do kierunków to bodajże białe z czarnymi paskami (są u kierowcy w nogach)
-
- Forum Audi 80