Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep samochodowy

[all] Demontaż zamku audi 80 cabrio-drzwi kierowcy

ODPOWIEDZ
Pietraso
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[all] Demontaż zamku audi 80 cabrio-drzwi kierowcy

Post autor: Pietraso » 12 cze 2015, 12:43

Witam! Czy znajdę gdzieś jakiś tutorial jak wyciągnąć zamek drzwi kierowcy ? - jest totalnie zacięty i chciałbym go wymienić / naprawić, ale nie chce pozrywać nic ani powykrzywiać, jak poodpinać te cięgna, żeby zamek wyszedł ? boczek mam zdemontowany, szyba podniesiona takze dostep mam teraz tylko jakieś konkretne rady są mi potrzebne :)
Ostatnio zmieniony 12 cze 2015, 17:11 przez Pietraso, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Pieterb
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Piotr
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABK+lpg

Post autor: Pieterb » 12 cze 2015, 17:16

Pietraso pisze:Czy znajdę gdzieś jakiś tutorial jak wyciągnąć zamek drzwi kierowcy ?
raczej nie
Niestety trochę gimnastyki tam jest ale da się to zrobić chodź w cabrio powinno to być łatwiejsze niż np w sedanie tak mi się zdaje.
A co ty chcesz wymienić dokładnie, zamek co rygluje drzwi, tak :?:

Pietraso
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Pietraso » 14 cze 2015, 14:12

Już znalazłem rozwiązanie - może się komuś przyda - trzeba odkręcić zamek (wiadomo) wysunąć go trochę pod ukosem, żeby dół się wysunął bardziej - poczym sprobowac śrubokrętem odhaczyć linkę od klamki i jak zejdzie to go pociągnąć - widełki wyjdą z tego plastikowego mechanizmu i voila - zamek mamy w swoich rękach aa no i wcześniej trzeba jeszcze odczepić też klamke zewnętrzną a konkretnie jej cięgno od zamka przy zdjętym boczku i szybie w górze trzeba nacisnąć spust klamki i odhaczyć.

krótki
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: krótki » 14 cze 2015, 20:41

A od spodu jest otwór gdzie małym śrubokrętem można odchylić dźwignię na którą zahaczona jest linka.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Centralny zamek, alarm, immobilajzer.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl