[B4 All]Dwa dziwne urządzenia
[B4 All]Dwa dziwne urządzenia
Witam.
Ostatnio w moim aucie zainteresowały mnie dwa dziwne urządzonka.
1.
Pudełko firmy Hella, napis "Klangfolge-Steuergeraet", czyli "Urządzenie sterujące sekwencją dźwięków"
2.to już raczej nie ori, na wtyczce jest napis Cannon
Może mi ktoś pomóc, powiedzieć co to za urządzonka? Próbuję ostatnio ogarnąć temat elektryki w aucie i napotykam się na coraz większy bajzel i ciekawostki.
Proszę o pomoc i pozdrawiam.
Ostatnio w moim aucie zainteresowały mnie dwa dziwne urządzonka.
1.
Pudełko firmy Hella, napis "Klangfolge-Steuergeraet", czyli "Urządzenie sterujące sekwencją dźwięków"
2.to już raczej nie ori, na wtyczce jest napis Cannon
Może mi ktoś pomóc, powiedzieć co to za urządzonka? Próbuję ostatnio ogarnąć temat elektryki w aucie i napotykam się na coraz większy bajzel i ciekawostki.
Proszę o pomoc i pozdrawiam.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Jest: http://www.audiklub.org/wyposazenie.htmlNie ma darmowych dekoderów podajacych przeznaczenie i wyposazenie.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
to zaden pojazd specjalny, chociazby dlatego ze ma silnik ABT
po nr czesci 5ab005944 widac ze tez to jest dokladka swiadcza o tym trzy pierwsze znaki
ten element z tylu to juz w ogole jakas prowizorka, bojak mozna na wierzchu na blasze montowac i zeby tak kable wisialy, przeciez wkladajac bagaz zawsze mozna to urwac
po nr czesci 5ab005944 widac ze tez to jest dokladka swiadcza o tym trzy pierwsze znaki
ten element z tylu to juz w ogole jakas prowizorka, bojak mozna na wierzchu na blasze montowac i zeby tak kable wisialy, przeciez wkladajac bagaz zawsze mozna to urwac
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Wychodzi więc na to że ktoś to niefabrycznie dołożył..
Więc rozumuję tak że można to wywalić ,skoro nie jest już potrzebne ,myślę że za jakiś czas odwiedzę auto elektryka coby mi zrobił porządek w aucie.
A ten drugi element w bagażniku? Prowizorka niezła to fakt ,nieraz już zahaczyłem-ale co to może być-czy to nie jest sterownik od jakiegoś alarmu? Alarm w tym aucie też kiedyś był zamontowany.
Więc rozumuję tak że można to wywalić ,skoro nie jest już potrzebne ,myślę że za jakiś czas odwiedzę auto elektryka coby mi zrobił porządek w aucie.
A ten drugi element w bagażniku? Prowizorka niezła to fakt ,nieraz już zahaczyłem-ale co to może być-czy to nie jest sterownik od jakiegoś alarmu? Alarm w tym aucie też kiedyś był zamontowany.