Witam,
opowiem historie jak to u mnie było... immo się popsuło, jak na złość
Z początku było ciężko, kupa kabli i nie wiadomo o co chodzi, lecz jednak się udało
Zacznę od początku:
1. Trzeba zlokalizować gdzie jest centralka immobilizera, może być pod kierownicą lub tak jak u mnie pod środkową konsolą, a dokładnie była przykręcona pod dźwignią ręcznego,
2. Jak już znajdziemy, odpinamy kostkę i te dwa białe grube kable.
3. Teraz łączymy, obydwa białe kable, oraz z kostki łączymy tylko żółto - niebieski z brązowo - szarym.
4. Pod kierownicą szukamy przekaźników 204, może być jeden lub dwa, u mnie zamontowane w czerwonym i żółtym gnieździe. Oczywiście usuwamy je i mostkujemy je, trzeba zwrócić uwagę na to by je połączyć według oznaczenia z przekaźnika, łączymy tylko wsuwki o numerach 30 i 87.
5. A teraz cieszymy się usuniętym immo
Jeśli coś niejasno napisane to pisać na priv.
Pozdrawiam
[ALL] Immobilizer CONLOG - demontaż
-
- Forum Audi 80
[ALL] Immobilizer CONLOG - demontaż
Ostatnio zmieniony 16 lut 2012, 17:31 przez kilasek1986, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: [ALL] Immobilizer CONLOG - demontaż
Bardzo dziękuję. U mnie różniło się tylko tym, że był jeden przekaźnik 204. Pozdrawiam serdecznie.
Trochę odkopię, ale potrzebuję pomocy. Mam Audi 80 B4 Avant 95 r. ABK i nie mogę znaleźć centralki immobilizera.
Sprawdzałem pod dźwignią ręcznego i pod kierownicą też jej nie widzę. Znalazłem przekaźnik 204, ale nie pod kierownicą tylko w skrzynce z bezpiecznikami.
Czy ktoś ma pomysł gdzie mogę znaleźć tą centralkę??
Sprawdzałem pod dźwignią ręcznego i pod kierownicą też jej nie widzę. Znalazłem przekaźnik 204, ale nie pod kierownicą tylko w skrzynce z bezpiecznikami.
Czy ktoś ma pomysł gdzie mogę znaleźć tą centralkę??