[80 B4 All] montaz sterownika centralnego z pilota
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
Witam.Podłączyłem centralkę wg.schematu sterowania zamiennego PLUS/MINUS.Zrobiłem to pod deską.Przeciąłem zielono-niebieski przewód idący do drzwi kierowcy.Biały z centralki dałem w stronę pompki a pomaranczowo-czarny do przewodu idącego do siłownika(do drzwi).Wszystko działa tyle że na odwrót.Naciskasz zamknij to otwiera a twórz to wtedy zamyka.Dioda miga na otwartym a nie jak powinna na zamkniętym.Co może być nie tak?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
Instrukcje mam taką samą tyle że na mojej nie ma oznaczeń (+) i (-)między pompką a centralą,ma to jakieś znaczenie?Całkiem możliwe że źle podłączyłem zasilanie i masę,robiłem to przy przenośce i było ciemno na dworze.Przy sztucznym świetle kolory przewodów wyglądają nieco inaczej.Sprawdzę i dam znać co wyszło.
-
- Forum Audi 80
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
Przewody miałem dobrze podłączone ale zamieniłem miejscami i wszystko gra Chińczyki pomylili podłączenie w kostce albo tak coś namieszali.Dziękuje kolego za wskazówkialdi pisze:Może podłączyłeś odwrotnie plus i minus przy konfiguracji sterownika.
Tutaj przykład co mogłeś zamienić, jak chcesz zamieniać do zajrzyj do swojej instrukcji.
Obrazek
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
Witam ostatnio założyłem oto ten sterownik http://allegro.pl/sterownik-zamka-audi- ... 77335.html i wszystko śmiga tylko mam problem z klapa dokupiłem osobny siłownik i wszystko podłączyłem i mam problem z otwarciem klapy z pilota tak jak by sterownik nie wysyła impulsu do siłownika o co chodzi ?
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
-
- Forum Audi 80
Zobacz w instrukcji czy przypadkiem otwarcie klapy bagażnika nie wymaga przytrzymania przycisku otwarcia. Ja widziałem taką centralkę, pomimo że był przycisk od klapy bagażnika to był tylko dla ozdoby a bagażnik otwierało się przytrzymując przycisk otwierania samochodu.
Centralka daje impuls masowy? Podłączyłeś drugie wejście siłownika do plusa?
Centralka daje impuls masowy? Podłączyłeś drugie wejście siłownika do plusa?
jak trzymałem przycisk otwarcia klapy to tylko się kierunki włączały a siłownik podpięty został przez przekaźnik w ten sposób http://stig.iq.pl/dodatki/trunk.jpg a drugi kabel od siłownika do masy
-
- Forum Audi 80
Panowie mam problem.Mam sterownik z alarmem,ale nie mam żadnego schematu do niego.
Podłączałem kiedyś u wuja zwykły sterownik i część kabli rozkminiłem ale reszty za ciula nie mogę, w związku z czym proszę o pomoc.
Idąc od prawej do lewej
niebieski- krańcówka drzwi
biały- plus
pomarańczowy-krańcówka drzwi
brązowe-kierunki
zielony- nie wiem
czerwony-plus
czarny-masa
reszta-nie wiem,po środku jest jeszcze doczepiona dioda i ustrojstwo(pewnie czujnik drgań)
Podłączałem kiedyś u wuja zwykły sterownik i część kabli rozkminiłem ale reszty za ciula nie mogę, w związku z czym proszę o pomoc.
Idąc od prawej do lewej
niebieski- krańcówka drzwi
biały- plus
pomarańczowy-krańcówka drzwi
brązowe-kierunki
zielony- nie wiem
czerwony-plus
czarny-masa
reszta-nie wiem,po środku jest jeszcze doczepiona dioda i ustrojstwo(pewnie czujnik drgań)