[80 B4 ABT] Nie działa centralny zamek
[80 B4 ABT] Nie działa centralny zamek
Witam, mam problem z centralnym zamkiem ponieważ jak chcę zamknąć kluczykiem od drzwi kierowcy to jest zero reakcji i muszę otwierać tylne drzwi i zamykać ryglem, gdy zamykam kluczykiem samochód zamkiem w bagażniku to się niby zamyka ale drzwi kierowcy się nie do końca zamykają bo gdy próbuje je otworzyć to się otwierają i jest efekt taki jak przy niedomkniętych drzwiach, i w dodatku gdy otwieram w klapie słychać króciutkie piknięcie syreny gdzieś z bagażnika, czy ktoś wie o co może tutaj chodzić? Z góry dziękuję za pomoc
Ostatnio zmieniony 22 sie 2012, 19:12 przez patrykzs, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
Na początek popraw tytuł zgodnie z panujacymi zasadami zanim władza sie dopatrzy.w AUDI montowane są zamki centralne cisnieniowe.Pompa znajduje sie w bagażniku po prawej stronie u góry,z tego co pamietam,chyba że pod kanapą,ale nie pod kanapą to w C4.Wszystko jest połączone z tłoczkami w drzwiach i klapie rurkami i wężykami.I terz problem bo;moze to być wina pompki.instalacji,lyb tłoczków.Ja osobiscie obstawiam tłoczki,gdyż ta ruchoma gumowa część tłoczka po latach otwierania i zamykania mogła popękać.Mam komplet;pompa plus tłoczki z audi którą spotkała niechybna śmierć-nad czym zresztą boleje.Jeden bodajrze jest własnie w ten sposób uszkodzony ale na pewno wszystkie ci sie nie zepsuły.Najpierw jednak sprawdż te tłoczki ,chociaż piknięcie z bagażnika kieruje sprawe na pompke.Pompke przy zamykaniu czy otwieraniu powinno być słychac jak chodzi.
-
- Forum Audi 80
a ja sie upewnie od chłopaków z forum i jakiejś madrzejszej głowy czy to napewno ona :roll:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=2573811132 tu jest za tyle :mrgreen:
da się taniej? <ok>
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=2573811132 tu jest za tyle :mrgreen:
da się taniej? <ok>
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Schodziłem do samochodu bo akurat musiałem to przy okazji zajrzałem tam w bagażnik i znalazłem tą pompkę od centralnego i niby wszystko działa dobrze po otwarciu lub zamknięciu coś tam jeszcze cichutko syczało to już nie wiem czy dobrze, a więc zostaje mi pościągać boczki i popatrzeć te tłoczki? czy gdzie się one znajdują?
-
- Forum Audi 80
Dokładnie tam gdzie piszesz ,pod zamkami .Spróbuj zanim zaczniesz rozbierać ściągnąć wężyk z pompki i wdmuchnąć lub wciągnąć powietrze ,zamki powinny sie zamknąć po wciągnięciu,a otworzyć po wdmuchnięciu.Jak któryś nie zadziała to będiesz wiedział gdzie rozbierać,chociaż jak któryś będzie nieszczelny to może być problem bo będzie uciekac cisnienie.Sprawdż najpierw ten moze co drzwi CIsie nie domykaja.Może to być tez tak,że pompka daje słabe ciśnienie i coś w pompce,bo silniczek może chodzić ale powietrze uciekac.Jak widzisz troche roboty,ale da sie ogarnąć.
Ostatnio zmieniony 22 sie 2012, 20:36 przez mariusz122, łącznie zmieniany 1 raz.