[B4] Po wejściu do auta centralny zamek sam zamyka drzwi.
[B4] Po wejściu do auta centralny zamek sam zamyka drzwi.
Witam wszystkich , i proszę o pomoc
Posiadam b4 avant tdi z 93 r , i od wczoraj problem z zamkiem centralnym . Usterka polega na tym , że jak wyłączę alarm z pilota ,i otwieram drzwi , wtedy pompka się włącza i zamyka wszystkie drzwi . i to samo dzieję się , przy próbie otwarcia każdych drzwi Na do datek , jak mam otwarte drzwi , pompka zaczyna "chodzić " a w drzwiach od kierowcy słychać jak by pracował jakiś przekaźnik . (tylko to nie za każdym razem )
Posiadam b4 avant tdi z 93 r , i od wczoraj problem z zamkiem centralnym . Usterka polega na tym , że jak wyłączę alarm z pilota ,i otwieram drzwi , wtedy pompka się włącza i zamyka wszystkie drzwi . i to samo dzieję się , przy próbie otwarcia każdych drzwi Na do datek , jak mam otwarte drzwi , pompka zaczyna "chodzić " a w drzwiach od kierowcy słychać jak by pracował jakiś przekaźnik . (tylko to nie za każdym razem )
Ja mam podobny problem, i dostaję szału.Za każdym razem gdy temp.jest ujemna to nie mogę otworzyć auta,tzn.mogę,ale wygląda to tak,że wkładam kluczyk do zamka,przekręcam,trzymam kluczyk i dopiepo potem otwieram drzwi.Inaczej rygielki same opadną. Tak jakby pompka się zacięła.
Jak tylko wejdę do auta i zamknę drzwi,to pompka zamyka wszystkie drzwi:-/ Aby wyjść muszę dźwignąć i prztrzymać rxgielek.
Jak tylko temp.jest dodatnia,to problem znika.
Wkładki przesmarowane.Gdzie szukać problemu? Co może tak przymarzać?
Dzięki za pomoc <ok>
Jak tylko wejdę do auta i zamknę drzwi,to pompka zamyka wszystkie drzwi:-/ Aby wyjść muszę dźwignąć i prztrzymać rxgielek.
Jak tylko temp.jest dodatnia,to problem znika.
Wkładki przesmarowane.Gdzie szukać problemu? Co może tak przymarzać?
Dzięki za pomoc <ok>
- 123krzysiek123
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Ta pompka to już kurde dwa razy była sprawdzana, ponieważ świrował alarm.. dziwne jest to ,ze teraz otwiera się normalnie bak i drzwi z tyłu od kierowcy i bagażnik. W pozostałych rygielki nie idą do góry,a po zamknięciu drzwi wszystko się zamyka.123krzysiek123 pisze:Może to wina pompki centralnego. Mogą być w niej zimne luty i przy niskich temperaturach coś takiego może się dziać. U mnie nie działało nabijanie km, ale jak było koło zera to coś tam nabiło kilka km. Sprawdziłem luty, popoprawiałem i ponad rok działa bez zarzutu <ok>
[ Dodano: 2014-12-29, 15:04 ]
Czy można odłączyć,którąś z wtyczek w pompce,aby centralka przestała działać? Za co odpowiadają poszczególne wtyczki (te dwie białe i duża fioletowa)?
Witam, mam podobny problem z zamykaniem, w którym miejscu mniej więcej się ten przewód lubi przetrzeć? robił zwarcie do karoserii czy do innego kabelka? Z góry dziękuje za pomocadred pisze:Problem z centralnym zamkiem rozwiązany, okazało się że przyczyną był przetarty przewód w klapie bagażnika (lewej wiązce).
Cześć, następujący problem:
Auto stoi otwarte, idę do bagażnika żeby otworzyć klapę - w momencie wciśnięcia palcem przycisku (zamka) otwierania tylnej klapy pompka buczy i zamyka całe auto (oprócz klapy włąśnie). Sedan. Wiązka klapy jest wymieniona tydzień temu, cały odcinek 1m jest na nowych kablach. Pompka sprawdzana i przelutowana z jakieś 3-4 lata temu. Poza tym co opisałem przy otwieraniu bagażnika wszystko jest ok. Po prostu wciśnięcie guzika tylnej klapy=zamknięcie centralnego w całym aucie. Dodam że nie zawsze się tak dzieje, czasem zamknie, czasem nie.
Z wierzchu przy zamku klapy wszystko wygląda ok, przewody nieprzetarte.
Jakieś pomysły, ktoś miał podobnie?
Auto stoi otwarte, idę do bagażnika żeby otworzyć klapę - w momencie wciśnięcia palcem przycisku (zamka) otwierania tylnej klapy pompka buczy i zamyka całe auto (oprócz klapy włąśnie). Sedan. Wiązka klapy jest wymieniona tydzień temu, cały odcinek 1m jest na nowych kablach. Pompka sprawdzana i przelutowana z jakieś 3-4 lata temu. Poza tym co opisałem przy otwieraniu bagażnika wszystko jest ok. Po prostu wciśnięcie guzika tylnej klapy=zamknięcie centralnego w całym aucie. Dodam że nie zawsze się tak dzieje, czasem zamknie, czasem nie.
Z wierzchu przy zamku klapy wszystko wygląda ok, przewody nieprzetarte.
Jakieś pomysły, ktoś miał podobnie?