Witam! Otóż od jakiegoś czasu centralny zamek w mojej Audi przestał działać jak powinien. Otóż nie działa zamykanie z pilota ani przez drzwi kierowcy. Po nacisnięciu zamykania na pilocie tylko "piknie" i zamrugają kierunkowskazy ale nie reaguje pompka. Natomiast jesli zamykam przez drzwi pasazera wszystko jest tak jak byc powinno. Co może byc tego przyczyna?
[ Dodano: 2013-10-21, 21:21 ]
Czy ktos jest w stanie pomoc w tej kwestii??
[B4 ABT] Problem z centralnym
- Trophyzord
- Forum Audi 80
po pierwsze masz ori centralny ?
po drugie sprawdz niebiesko-zielony(pod kierownica u nóg) kabel idący do drzwi od sterownika być może kabel gdzieś na tej wysokości sie rozlutował, podaj też jaki masz sterownik .
Ja tak miałem jak kable połączyłem opaskami termokurczliwymi bo nie miałem lutownicy a raczej przedłużacza do niej
pożyczę zdjęcie aldiego
[/URL]
[/URL]
po drugie sprawdz niebiesko-zielony(pod kierownica u nóg) kabel idący do drzwi od sterownika być może kabel gdzieś na tej wysokości sie rozlutował, podaj też jaki masz sterownik .
Ja tak miałem jak kable połączyłem opaskami termokurczliwymi bo nie miałem lutownicy a raczej przedłużacza do niej
pożyczę zdjęcie aldiego
[/URL]
[/URL]
- Daniel Choros
- Forum Audi 80
rozbierz klamkę od kierowcy skoro ta strona nie działa i zobacz czy ta zębatka nie jest połamana albo nie przeskoczyła.ja tak miałem ostatnio i samochód otwierałem od strony pasażera a zamykałem zamkiem bagażnika :mrgreen: okazało się, że właśnie jedna zębatka była pęknięta, przeskoczyła trochę i coś tam nie stykało