mam następujący problem dzisiaj po próbie podpięcia kostki z 3 kabelkami do siłownika w drzwiach kierowcy mój centralny umarł

Przyczyną może być konflikt pomiędzy sterownikiem a pompką centralnego w wyniku czego w najlepszym przypadku spalił Ci się bezpiecznik od centrala nr 19 lub popaliłeś ścieżki w pompce, za mało szczegółow podałeś (czy kostka była zawsze podpięta do siłownika? zakładałeś sterownik na pilota do centrala?) żeby dokładnie zdiagnozować awarię. Chcąc awaryjnie otworzyć zamek bagażnika ściąg wężyk ciśnieniowy z siłownika przednich drzwi i dmuchnij w niego a zamek powinien się otworzyć.rubin69 pisze:co może być przyczyną ?
Ponieważ ktoś kto montował sterownik do otwierania pilotem centralnego nie wziął pod uwagę tego że w tym zamku otwieranie i zamykanie jest sterowanie na przemian plusem i minusem. W Twoim przypadku ktoś zastosował sterownik który podaje na otwieranie i zamykanie minus dla tego po podłączeniu kostki pali bezpiecznik, do poprawnej współpracy takiego obwodu potrzebne jest podłączenie układu składającego się z dwóch przekaźników, na forum koledzy opisali dokładnie jak to trzeba podłączyć żeby wszystko było ok.rubin69 pisze:czemu ta kostka pali bezpiecznik?
Zamek drzwi może blokować linka od klamki wewnętrznej która się wyciągnęła lub źle wyregulowane cięgno siłownika.rubin69 pisze: co może blokować te drzwi?
Skoro sam doszedłeś do wniosku że przy założonej tapicerce słychać bzdęk a przy zdjętej nie ma problemu z zamykaniem, to na bank jest to wina linki lub nieprawidłowego jej zamocowania w klamce. Wsuń parę mm linkę do pancerza zamknij centrala, drugim razem troszkę wyciąg następnie zamknij i będziesz wiedział czy dźwięki wydobywają się przy skróceniu czy przy wydłużeniu linki. Jeżeli linka jest za krótka to oznacza błąd w zamocowaniu, a wyciągniętą wymienia się na nową.rubin69 pisze:pozostaje tylko wymiana na nową?
Miałem ten problem i kilka razy o tym pisałem. Ten "bzdęk" wydobywa się z zamka, a powodem jest lekko wyciągnięta dźwignia zwalniająca blokadę zamka od wewnątrz. Tak jak napisał Mobilek, to jest wina złego zamocowania pancerza linki.Mobilek pisze:to na bank jest to wina linki lub nieprawidłowego jej zamocowania w klamce