Witam mam taki problem od jakiegoś czasu że jak załączam alarm to szyby podchodzą z 5cm chwilka przerwy i za moment jeszcze z 5cm lecz jeszcze są więcej niż do połowy otwarte i koniec.Jak autko kupiłem obydwie szybki ładnie się domykały po załączeniu alarmu.
Jaka może być przyczyna takiego zachowania. <osohozi>
[Wszystkie]problem z domykaniem szyb z pilota.
najprawdopodobnej przewód idący z centralki do pompki jest gdzieś "naderwany" z tąd przerwa w impulsie, zaczoł bym poszukiwania od tegostefek331 pisze:Witam mam taki problem od jakiegoś czasu że jak załączam alarm to szyby podchodzą z 5cm chwilka przerwy i za moment jeszcze z 5cm lecz jeszcze są więcej niż do połowy otwarte i koniec.Jak autko kupiłem obydwie szybki ładnie się domykały po załączeniu alarmu.
Jaka może być przyczyna takiego zachowania.
Domykanie na pewno zrobione jest przez jakiś przekaźnik. Włącz alarm siedząc w środku i posłuchaj gdzie jest przekaźnik. Sygnał do zamknięcia może wychodzić z alarmu albo z centralnego zamka jeśli masz moduł domykania to tam może być problem. Najprościej zacznij szukać przy przyciskach. Podczas domykania na przyciskach zamiast masy pojawia się plus, więc trzeba by sprawdzić czy sygnał tam jest ciągły czy przerywa.
Ok jutro sprawdzę wasze rady. Dam znać czy coś pomogło
[ Dodano: 2009-05-03, 21:40 ]
Jedyne co dziś mi się udało sprawdzić to że ani lewa ani prawa szyba się nie domyka nawet pojedyńczo.Nawet z moją pomocą ręczną.{jak pisał kolega paskud}tylko jakieś dwa razy po 5 cm.Gdzie jest pompka, przekażniki od domykania szyb,alarmu.pozdro <ok>
[ Dodano: 2009-05-03, 21:40 ]
Jedyne co dziś mi się udało sprawdzić to że ani lewa ani prawa szyba się nie domyka nawet pojedyńczo.Nawet z moją pomocą ręczną.{jak pisał kolega paskud}tylko jakieś dwa razy po 5 cm.Gdzie jest pompka, przekażniki od domykania szyb,alarmu.pozdro <ok>