Witam
Mam problem z wyłącznikami krańcowymi przy drzwiach. Problem polega na tym, że otwierając drzwi z lewej strony (od strony kierowcy) zapala się światło w kabinie oraz włancza alarm z prawej strony natomiast po otwarciu drzwi nic sie nie dzieje. Sprawdzałem bezpieczniki i wyłączniki i nic. Zastanawiam się czy ktoś ma może schemat tych podłaczenia wyłączników. Podobny problem jes w przypadku podświtlania bagażnika również brak oświetlenia.
[80/90 B3] Problem z wyłącznikami krańcowymi przy drzwiach
[80/90 B3] Problem z wyłącznikami krańcowymi przy drzwiach
Ostatnio zmieniony 04 maja 2007, 19:19 przez Matek, łącznie zmieniany 1 raz.
Wykręć włącznik , wyjmij z niego podłączony przewód i zewrzyj do masy, jeżeli zaświeci żarówka to trzeba przeczyścić styki w włączniku , jeżeli nie to trzeba szukać uszkodzenia w przewodzie , ale najczęściej śniedzieją styki włącznika , przeczyść też miejsce przykręcenia do karoserii - to jest drugi styk na włączniku równie ważny jak roboczy
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Popieram kolege wyżej. U mnie też były problemy z tymi przełącznikami. ale doszedłem z nimi do ładu. Część wystarczyło przeczyścić a tak na wszelki wypadek to nadlutowałem taką blaszke w środku przełącznika bo czasami samo przeczyszczenie nie pomaga. a tak po za tym to było juz o tym na forum i tam chyba dokładnie było napisane.