[B4 2.8 AAH] Problem z zamkiem centralnym POMOCY!
[B4 2.8 AAH] Problem z zamkiem centralnym POMOCY!
Witam!
Kupiłem ten samochód w tamtym roku przez lato i po otwarciu za pomocą kluczyka drzwi otwierały się tylko od kierowy i czasami bagażnik, a przy zamykaniu wszystko fajnie się zamyka. Przez zimę zaczęło działać bez zarzutów otwieranie i zamykanie, a ostatnio gdy się zrobiło cieplej to samo.
Czym to może być spowodowane dziurawym przewodem?
Kupiłem ten samochód w tamtym roku przez lato i po otwarciu za pomocą kluczyka drzwi otwierały się tylko od kierowy i czasami bagażnik, a przy zamykaniu wszystko fajnie się zamyka. Przez zimę zaczęło działać bez zarzutów otwieranie i zamykanie, a ostatnio gdy się zrobiło cieplej to samo.
Czym to może być spowodowane dziurawym przewodem?
podepnę się do tematu, u mnie jest taki problem że centralny zamek nie reaguje na zamek w drzwiach kierowcy, czyli jak przekrece zamek u pasażera lub w bagazniku wszystkie drzwi się zamkną a od kierowcy tylko te jedne, zdjełem dzisiaj boczek zeby zobaczyć co i jak, ten przełącznik co zwiera kable działa, przeczyscilem go bo troche zaśniedziały był ale nic nie pomogło dokąd mogłem to leciałem po kablach i były całe, dalej nie moglem sprawdzic bo poprowadzone sa głęboko za pułką dolną, nie mam pomysłu co dalej z tym zrobić, może ktoś miał podobne problemy
Może to być problem z pompką centralnego. Pompka siedzi w bagażniku z prawej strony. Trzeba by ją wyjąć, rozebrać i obejrzeć czy gdzieś na płytce sterownika nie ma zimnych lutów. Niestety po tylu latach jest to bardzo prawdopodobne. W zeszłym roku poprawiałem luty w ojca Audi bo też centralny mu wariował i czasem zamykał wszystkie drzwi, a czasem tylko jedne. Albo działał ze sporym opóźnieniem. Z otwieraniem też było różnie, ale przeważnie otwierał wszystkie. Nie zaszkodzi też przeczyścić styki we wtyczkach przy pompce.
-
- Forum Audi 80
A przy tym pompka chodzi długo? Są dwa wyjścia. Albo masz przerwany przewód albo pompka już nie domaga.mmaniakaudi95 pisze:Mam także problem ze swoim cabrio z centralnym. Zamyka się cacy, normalnie pilotem lecz kiedy naciskam guzik aby się otworzył to słychać tak jakby chciał a nie mógł. Widać nawet jak te cypki od zamka lekko się ruszają. Przesmarowałem wszystkie styki i poczyściłem lecz niestety nic się nie zmieniło.
-
- Forum Audi 80
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
-
- Forum Audi 80
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub