Co moze byc przyczyna zamykania sie samoczynnego mojego Avancika.
Gdy zamknie sie drzwi od strony pasazera centralka zamyka sama wszystkie drzwi.
Jest to uciazliwe gdyz trzeba caly czas pamietac o tym zeby zabierac ze soba kluczyki aby nie zostac na lodzie.
W czym moze tkwic problem? Prosze o rady.
Pozdro dla wszystkich audimaniakow.
[B4 2.0 ACE] samoczynne zamykanie się c-zamka
[B4 2.0 ACE] samoczynne zamykanie się c-zamka
Ostatnio zmieniony 24 sie 2017, 07:10 przez mario74, łącznie zmieniany 2 razy.
Nie wiem czy dobrze zrozumialem...drzwi po jakims czasie zamykaja sie same czy tez po przekreceniu kluczyka w zamku drzwi pasazera zamyka wszystkie zamki? Jesli opcja numer 2 to napewno masz tam silownik tzw MASTER i o to w nich chodzi po przekreceniu maja zamykac wszystkie drzwi, a od strony kierowcy tak nie ma? Najczesciej to wlasnie tam zalozony jest master.
Chyba ze tez chodzi o to ze przy zatrzasnieciu drzwi zamyka auto? Sa dostepne centralki z zamykaniem drzwi (po okreslonym czasie najczesciej). Mozliwe ze masz zalozony wlasnie jakis taki zamek
btw..chyba zle nazwany temat
Chyba ze tez chodzi o to ze przy zatrzasnieciu drzwi zamyka auto? Sa dostepne centralki z zamykaniem drzwi (po okreslonym czasie najczesciej). Mozliwe ze masz zalozony wlasnie jakis taki zamek
btw..chyba zle nazwany temat
MASTER powinien być w przednich drzwiach lewych i prawych...
co do zamykania tak jak pisał zgredek, a jeśli zamyka Ci się c.z. po klapnięciu drzwiami pasażera to szukaj problemu w okolicach pompki c.z. bo prawdopodbnie jest jakieś zwarcie lub po prostu kable ktoś źle podłączył do pompki...
w końcu pompa steruje nie tylko c.z. ale też światełkiem wewnętrznym, może łapać masę z przebicia i wtedy zamyka c.z. (przy + otwiera, przy - zamyka)
co do zamykania tak jak pisał zgredek, a jeśli zamyka Ci się c.z. po klapnięciu drzwiami pasażera to szukaj problemu w okolicach pompki c.z. bo prawdopodbnie jest jakieś zwarcie lub po prostu kable ktoś źle podłączył do pompki...
w końcu pompa steruje nie tylko c.z. ale też światełkiem wewnętrznym, może łapać masę z przebicia i wtedy zamyka c.z. (przy + otwiera, przy - zamyka)
Pewnie masz racje, szczerze mowiac odkąd mam audi jeszcze nie sprawdziłem czy w prawych drzwiach tez jest master...Chyba raz zamykalem samochod kluczykiemcobra pisze:MASTER powinien być w przednich drzwiach lewych i prawych...
Kurcze to w nowych japoncach wkladaja mastera tylko w drzwi kierowcy a audi w latach 90 pakowala po 2, no no CCCO to CCCO :mrgreen: