[80 1.8 K-Jetronic] Cieknie korektor sily hamowania
[80 1.8 K-Jetronic] Cieknie korektor sily hamowania
Jak w temacie - cieknie mi korektor sily hamowania. Da sie go uszczelnic czy trzeba kupic nowy? W jakiej cenie ?
o ile te urządzenie jeszcze u Ciebie działało (najczęściej są całe zachlapane błotem itp lub sprężyny są zbyt rozciągnięte żeby mogło działać poprawnie) to odczujesz jego brak tylko w przypadku większego ładunku z tyłu (większe obciążenie na tylną oś). Kupić jest to dość ciężko na szrotach bo zazwyczaj takie rzeczy są wyrzucane przy rozbiórce auta. Co do ceny to nie mam pojęcia, ale pewnie jakieś grosze więc uszczelniać w jakikolwiek sposób się nie opłaca. Poszukam czy mam jakiś sprawny i jak coś dam Ci znać na PW jeśli będziesz zainteresowany
Ooo matko, czy aby na pewno dobrze wiesz, o czym mówisz? Człowieku pomyśl chwile nad tym, co wysyłasz w świat. Jakby nie trzeba było korektorów to by ich nikt nie produkował! Chyba, że lubisz nieprzewidzialną jazdę, lub poruszasz sie z prędkością 40km/h.Dziki pisze:zawsze mozesz dać złaczki i pominąć ów urządzenie tanio i uwierz nie odczujesz nic
Wymieni na nowy, lub używany, ale sprawny. Jeśli sie go pozbędziesz, to będziesz jeździł tak jakbyś za każdym razem zaciągał ręczny.
dokladnie racja, swięte słowa, frano f1, kolego ja wymieniałem uszczelniacze w tym urządzonku, i wiesz jest (potrzebne) ,to nie jest gadzet.
Ja do swojego kupowałem zestaw naprawczy z allegro, teraz wszstko dziala jak trzeba :mrgreen:
Ja do swojego kupowałem zestaw naprawczy z allegro, teraz wszstko dziala jak trzeba :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 02 maja 2009, 11:24 przez paluś, łącznie zmieniany 1 raz.
podałem chwilowe rozwiązanie które wprowadzałem w życie chyba kilka razy, nic na to nie poradze ze ludzie jednak nie zechcą wstawić z czasem urzadzenia za 350zł :roll:
a z tym że nie odczujesz nic to macie racje wprowadziłem w bład <ok>
ale ile takich błedów już jeździ i nie narzeka... :roll: kwestia przyzwyczajenia :?:
a z tym że nie odczujesz nic to macie racje wprowadziłem w bład <ok>
ale ile takich błedów już jeździ i nie narzeka... :roll: kwestia przyzwyczajenia :?:
- rajdowiec86
- Forum Audi 80
Pokaż mi kolego taki zestaw bo jakoś nie wierze że taki jest :shock:palus pisze:Ja do swojego kupowałem zestaw naprawczy z allegro, teraz wszstko dziala jak trzeba
I tutaj w pełni sie zgadzam tym bardziej jak auto ma z tyłu tarczowe hamulce to przy zabiegu wywalenia korektora ma duże tendencje do zarzucania tyłem w ciasnych zakrętach przy większych predkościach.FranoF1 pisze:Chyba, że lubisz nieprzewidzialną jazdę, lub poruszasz sie z prędkością 40km/h.
Co do korektora to poszukaj używki pasują od golfa passata polo seatów itp.Patrz tylko aby był taki sam kształtem.