Witam.
Mam problem audi 80 b3
Wszystko w kołach mam dobre, bębny, okładziny, cylinderki, sprężyny, tylko z tyłu jest ten korektor (w stylu czwórnika) który jest lekko luźny, nie stawia oporu przy czym hamulców tylnich nie mam wogóle, a reczny działa jak trzeba, próbowałem też odpowietrzac i normalnie płyn pociekł.
Jakieś sugesie co mogę wymienić? Wydaje mi sie , że trzeba ten korektor wymienić, ale pewny nie jestem, wstawiłbym czwórnik zamist niego, ponoć to lepsze, ale chciałbym usłyszeć opinie tych którzy mają jakieś pojęcie o tym;-)
pozdrawiam
[b3 1.8S] Dlaczego tylne koła nie hamują?
[b3 1.8S] Dlaczego tylne koła nie hamują?
Ostatnio zmieniony 12 lis 2010, 18:55 przez Jarq1991, łącznie zmieniany 1 raz.
- karolas123
- Forum Audi 80
Pewnie kolego rozciagneła ci sie sprezyna przy korektorze i dławi on dosc mocno tył. Możesz sprawdzic to wyciagajac ciegno podłaczone do korektora i hamujac, powinno być lepiej. przyczyna mgą być także zapowietrzone hamulce. Nie mozesz kolego wstawic w miejsce korektora 4nika poniewaz wtedy na przód i tył kierowana była by ta sama siła hamowania, co przy jezdzie z niedociazonym tyłem powodowałoby blokowanie tylnych kół przed przednimi.
tak, masz racje, sprężyna jest rozciągnięta, ale gdy, dałem tam linke zwykła, żeby tylko zobaczyć, czy będzie hamowało to także efektów nie było, kiedy te ciegno bylo sztywne.
o ten 4rnik mi chodzi, bo znajomy tak robil u siebie w aucie, tylko 3jnik dawal i ponoć jest to lepsze rozwiązanie bo wtedy hamulce mocno łapią nawet przy niedociążonym aucie, nie wiem czy to prawda, dlatego pytam.
Jest jeszcze opcja,aby coś sie w tym korektorze zepsuło?
Kolego pisałem wyżej, że hamulce odpowietrzałem
P.S. teraz mam sprężynę ściągnieta i tak smao się jeździ jak wtedy, gdy ona była.
o ten 4rnik mi chodzi, bo znajomy tak robil u siebie w aucie, tylko 3jnik dawal i ponoć jest to lepsze rozwiązanie bo wtedy hamulce mocno łapią nawet przy niedociążonym aucie, nie wiem czy to prawda, dlatego pytam.
Jest jeszcze opcja,aby coś sie w tym korektorze zepsuło?
Kolego pisałem wyżej, że hamulce odpowietrzałem
P.S. teraz mam sprężynę ściągnieta i tak smao się jeździ jak wtedy, gdy ona była.