[80 B4 ABT] Hamulec ręczny
[80 B4 ABT] Hamulec ręczny
Witam,
Czy ktoś wie może czy do audi 80 B4 z 92 2.0
są jakieś sprężyny na linkę do hamulca ręcznego,
ponieważ zacina mi się czasem,
mechanik powiedział mi, że są tam otwory, do których można by je było
zamontować
Może ktoś wie czy pasują jakieś od innego auta
bo w audi oryginalnie podobno nie ma.
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam,
Czy ktoś wie może czy do audi 80 B4 z 92 2.0
są jakieś sprężyny na linkę do hamulca ręcznego,
ponieważ zacina mi się czasem,
mechanik powiedział mi, że są tam otwory, do których można by je było
zamontować
Może ktoś wie czy pasują jakieś od innego auta
bo w audi oryginalnie podobno nie ma.
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam,
Ostatnio zmieniony 15 wrz 2008, 22:19 przez marcinw00, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam
Kolego masz z tyłu tarcze czy bębny?
W mojej niuni z tarczami z tyłu walczyłem z nie odbijającym ręcznym prawie od początku. Znajomy rozbierał mi zacisk, przeczyścił, przesmarował i na 2 tygodnie było super. Potem problem wrócił aż w końcu dałem sobie spokój. Jakieś 3 m-ce temu rozruszałem zacisk na nowo i potraktowałem go smarem miedziowym w sprayu. Na razie działa bez zarzutu.
Kolego masz z tyłu tarcze czy bębny?
W mojej niuni z tarczami z tyłu walczyłem z nie odbijającym ręcznym prawie od początku. Znajomy rozbierał mi zacisk, przeczyścił, przesmarował i na 2 tygodnie było super. Potem problem wrócił aż w końcu dałem sobie spokój. Jakieś 3 m-ce temu rozruszałem zacisk na nowo i potraktowałem go smarem miedziowym w sprayu. Na razie działa bez zarzutu.
Ostatnio zmieniony 15 wrz 2008, 22:20 przez bercikkl, łącznie zmieniany 1 raz.
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
Wcale niekoniecznie, a w zasadzie bardzo mało prawdopodobne.Ezumaru pisze:Przy ABT masz pewno bębny z tyłu.
marcinw00, Radzę zajrzeć tu http://www.centrum.audi80.pl/content/view/180/70/ i zrobić porządną regenerację. Oraz wymienić linki.
Wczoraj zrobilem i zamontowałem takowe sprężynki do swoich zacisków.Denerwowało mnie to,że linka nie wracała w górne położenie pomimo dobrych linek i nowych zacisków.Zrobię fotostory,tylko teraz nie chce mi się włazić pod samochód w takie zimno :mrgreen: .Tylko nie wiem czy to się kwalifikuje do działu "rezanie".
nie wiem zcy zaciski z 20V sa takie same jak w zwyklej B3 ale ja 2 tygdnie temu walczylem ze swoimi zaciskami.
u mnie byl problem, ze recznego w ogole nie bylo.
Rozebralem zaciski i okazalo sie, ze sa zapieczone, a konkretnie zapiekla sie sprezyna odciagajaca.
wyczyscilem wszystko, rozruszalem wczesniej nasmarowalem i naciaglem sprezyne zeby byla mocniejsza. Linki byly ok. teraz reczny mam brzytwa
u mnie byl problem, ze recznego w ogole nie bylo.
Rozebralem zaciski i okazalo sie, ze sa zapieczone, a konkretnie zapiekla sie sprezyna odciagajaca.
wyczyscilem wszystko, rozruszalem wczesniej nasmarowalem i naciaglem sprezyne zeby byla mocniejsza. Linki byly ok. teraz reczny mam brzytwa
B4 1Z
Czyli co my w zaciskach hamulców tarczowych u B4 nie możemy zrobic tak jak ivo że rozkrecimy zacisk naciągniemy sprężyne i git No bo mam ten sam proble napewno to nie wina linki tylko tego mechanizmu interesuje mnie czy da sie dotrzec do tej sprężyny bez sciągania zaciku bo zimno jest na rezanie a wkurz mnie jak sobie zaciagne reczny musze wysiadac i sie brudzic dodam że problem ten wzrasta proporcjonalnie do mrozu jak jest duży mróz to wogule nie chce pócic reczny Jak narazie potraktowałem mechanizm na szybko WD40 ale nie widac efektów