[2.0 B4 ABT] jakość tarcz JURID
[2.0 B4 ABT] jakość tarcz JURID
Witam Drodzy Forumowicze. Pisze z zapytaniem czy słyszeliście coś o tarczach firmy JURID na tył do mojego autka, bo kupiłem takie na wymianę i kosztowały 90zł za sztukę? W sklepie powiedzieli że są o półkę wyżej od BREMBO. Koszt brembo 75zł za sztukę.
Przecież i tak już je kupiłeś, jeśli ktoś napisze że są słabe to nie będziesz ich zakładał? :mrgreen:
Tarcze bardzo dobre nie masz się czego obawiać, dobrze Ci powiedzieli w sklepie że są o półkę wyżej niż Brembo. Na hamulcach nie ma co oszczędzać. Bardzo dobry wybór, jeszcze do tego klocki dobrej firmy i pozostaje cieszyć się sprawnym układem hamulcowym.
Tarcze bardzo dobre nie masz się czego obawiać, dobrze Ci powiedzieli w sklepie że są o półkę wyżej niż Brembo. Na hamulcach nie ma co oszczędzać. Bardzo dobry wybór, jeszcze do tego klocki dobrej firmy i pozostaje cieszyć się sprawnym układem hamulcowym.
Zależy ile chcesz przeznaczyć kasy na kupno. Chcesz tanio to np tarcze TRW + klocki Breck, ciut drożej tarcze np. Brembo lub jak kolega Jurid i klocki np Ferodo lub Textar, no i oczywiście najwyższa półka to ATE. Nie kupuj tylko żadnych "no name-ów" hehe <ok> w super cenie. 8-)no name pisze:korzystajac z okzaji podepne sie pod temat jakie firmy tarcz i klockow hamulcowych sa godne polecenia ?
skoti, Jak najbardziej poprawna tabela - jednakże mam niemiłe doświadczenia z EBC - pierwszymina Twojej liście. Mam założone Turbo Groove (nacinane i nawiercane) tarcze + klocki Green Pads. Trzeba przyznać hamowanie jest zdecydowanei lepsze, niewrażliwe na przegrzanie ( w szybszej jeździe miejskiej, jednakże fachowiec pewno dałby im rady na torze) - hamują wyśmienicie z każdej prędkości.
ALE - po 6000 km po prostu biją. i to nie delikatnie a bardzo wyraziście - dla takich nawiercanyh i nacinanych tarcz normalne są drgania i głośny szum przy hamowaniu, lecz tak znaczne bicie normalne nie jest, wiedząc szczególnie że komplet kosztował mnie ponad 300 euro... dodatkowo, co dziwne: nie biją zawsze - raz barze mocno, 2 hamowania późnej wcale - myślę nad reklamacją... piasta wyczyszczona, tarczę obracałem,- w zawieszeniu brak jakichkolwiek luzów...ma ktoś podobne doświadczenia?
ALE - po 6000 km po prostu biją. i to nie delikatnie a bardzo wyraziście - dla takich nawiercanyh i nacinanych tarcz normalne są drgania i głośny szum przy hamowaniu, lecz tak znaczne bicie normalne nie jest, wiedząc szczególnie że komplet kosztował mnie ponad 300 euro... dodatkowo, co dziwne: nie biją zawsze - raz barze mocno, 2 hamowania późnej wcale - myślę nad reklamacją... piasta wyczyszczona, tarczę obracałem,- w zawieszeniu brak jakichkolwiek luzów...ma ktoś podobne doświadczenia?
Ostatnio zmieniony 03 kwie 2010, 22:46 przez Piotr1510, łącznie zmieniany 1 raz.