Witam!
Mam problem z tylnym lewym zaciskiem hamulcowym. Od paru dni gdy zaciągnę ręczny hamulec, to kapie z niego płyn hamulcowy. Gdy nie używam ręcznego wszystko jest w porządku. Wie ktoś co tam trzeba będzie wymienić? Dodam że zacisk jest w dobrym stanie, nie zapieka się itp (był kupiony od forumowicza).
[B4 ALL] Kapiący płyn hamulcowy z zacisku.
Re: [B4 ALL] Kapiący płyn hamulcowy z zacisku.
do wymiany zestaw naprawczy, i jest mozliwe ze na osce od recznego sa juz duze wrzery w tedy proponuje dac dla tokarza to ci napawa i przetoczy i bedzie jak nowy. Nie kupuj uzywek bo szkoda kasy na ten cel.dudek2313 pisze:Witam!
Mam problem z tylnym lewym zaciskiem hamulcowym. Od paru dni gdy zaciągnę ręczny hamulec, to kapie z niego płyn hamulcowy. Gdy nie używam ręcznego wszystko jest w porządku. Wie ktoś co tam trzeba będzie wymienić? Dodam że zacisk jest w dobrym stanie, nie zapieka się itp (był kupiony od forumowicza).
No to już jest jasne że muszę kupić zestaw naprawczy jaki polecacie?? bo widzę ze na internecie jest trochę firm i rodzajów, a ja bym chał taki w którym będzie uszczelniacz osi przede wszystkim, bo jego na 100% będę musiał zmienić. A w ogóle to jest szansa że sama wymiana uszczelniacza pomoże, czy jednak trzeba ośkę też przeszlifować? (mam drugi zacisk z dobrą ośką a zepsutym tłoczkiem to najwyżej podmieniłbym ośkę) .