[Audi 80 B4 ABT] - Klocki hamulcowe
[Audi 80 B4 ABT] - Klocki hamulcowe
Witam.
Czy klocki hamulcowe z B3 beda pasowaly do B4 ABT ?
hmm i druga sprawa, czasem jak skrecam gdzies to w kierownicy (czuc, slychac) jakies pukniecie lub szorowanie. ocb?
Czy klocki hamulcowe z B3 beda pasowaly do B4 ABT ?
hmm i druga sprawa, czasem jak skrecam gdzies to w kierownicy (czuc, slychac) jakies pukniecie lub szorowanie. ocb?
Witam!
Mam pytanie co do klockow hamulcowych a wlasciwie okladzin. Puki co odpukac nie mam problemow z hamowaniem, ale z czystej ciekawosci chce sprawdzic jak wygladaja okladziny. Tu rodzi sie moje pytanie jakiej grubosci powinny byc okladziny? Chodzi mi o jakies minimum przy, ktorym trzeba sie juz wziasc za wymiane?
Pozdrawiam!
Mam pytanie co do klockow hamulcowych a wlasciwie okladzin. Puki co odpukac nie mam problemow z hamowaniem, ale z czystej ciekawosci chce sprawdzic jak wygladaja okladziny. Tu rodzi sie moje pytanie jakiej grubosci powinny byc okladziny? Chodzi mi o jakies minimum przy, ktorym trzeba sie juz wziasc za wymiane?
Pozdrawiam!
jeśli chodzi co o to "puknięcie lub szorowanie" może masz wyrobione już łożyska na amortyzatorach. miałem to w swojej B3 podczas skrętu śłychać było takie jakby puknięcia, okazało się że łozyska były tak już zuzyte że sprężyna amortyzatora zamiast sie "slizgać" w prawo i w lewo po prostu miało ruch "skokowy" stąd tez było u mnie owe stukanie przy skręcaniu. oczywiście może być to spowodowane również jakimś luzem, zalecam osobiście pojechac na "trzepaki" na stacje diagnostyczną. u mnie na stacji to koszt 10zł
pozdrawiam
pozdrawiam
Koledzy podepnę się bo nie chce zakładać nowego tematu. W sobote wymieniam klocki + szczęki. Klocki kupuje Lukasa, a jakie szczęki? Wiem, żę jest kilka rodzajów. Jak Pan w motoryzacyjnym mnie zapyta "ale jakie?" to co mu powiedzieć? Pytanie nr. 2 Płytki pedał hamulca spowodowany jest zużyciem klocków czy raczej więcej ma wspólnego z odpowietrzeniem? Dzięki :mrgreen: