[b4 all] miękki pedał po wymianie płynu
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
[b4 all] miękki pedał po wymianie płynu
Witam.Panowie dziś mechanik wymieniał mi tłoczek w zacisku i płyn hamulcowy.Po tym zabiegu zauważyłem że pedał hamulca całkowicie inaczej się zachowuje.Przed wymianą płynu pedał po naciśnięciu prawie od razu był twardy a teraz jak hamuję delikatnie to samochód hamuje ale pedał idzie trochę niżej i dopiero wtedy robi się twardy.Przy większej prędkości i mocnym naciśnięciu na hamulec pedał robi się od razu twardy i samochód hamuje i po chwili lekko się luzuje i schodzi niżej.Kurcze układ jest odpowietrzony,płyn na max i nie ucieka nigdzie.Czy to może być efekt nowego płyny??Raczej chyba nie, prawda??Wszytko się zaczęo po wymianie płynu i tłoczka...
- karolas123
- Forum Audi 80
- Norbas
- Forum Audi 80
- Imię: Norbert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
hudy, podłączę się do tematu oczywiście jeżeli nic przeciwko temu nie masz :mrgreen:
A więc panowie mam problem tego typu, wsiadam do auta, odpalam pedał hamulca powinien być miękki no ale u mnie jest strasznie twardy, dopiero po kilku minutach pedał się robi miękki dodam jeszcze, że jak wciśnie kilka razy pedał to staje się twardy układ kilka razy odpowietrzony myślicie, że dalej jest zapowietrzony czy wina leży w servie ??
A więc panowie mam problem tego typu, wsiadam do auta, odpalam pedał hamulca powinien być miękki no ale u mnie jest strasznie twardy, dopiero po kilku minutach pedał się robi miękki dodam jeszcze, że jak wciśnie kilka razy pedał to staje się twardy układ kilka razy odpowietrzony myślicie, że dalej jest zapowietrzony czy wina leży w servie ??
- kroliqster
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- kroliqster
- Forum Audi 80
- Kontakt: