Witam.
mam problem mianowicie w drodze do polski przy przyhamowywaniu ze 150 nagle zaczelo trzesc kierownica... reszte droi przez szwecje jechalem ostrozniej wolniej z promu zaamówilem nowe klocki i tarcze na przód dzis wszystko zostalo zmienione zalozone wyczyszczone i ... dalej trzesie slychac takie jakby zabkowanie przy hamowaniu..
przy jezdzie nie trzepie kierownica wszystko ok przy przyspieszaniu ale hamowanie ...
trzesawka zamienilem opony na zimowki ojca nic zadnej zmiany, zamienilem moje przód na tyl nic wywazylem od nowa nic dalej telepie
rozebralem tyl wyczyscilem klocki szczeki .. telepie..
problem to brak servisu vw w tych okolicach a mechanicy nie maja pojecia ...
moze ktos sie spotkal z podobnym przypadkiem?
tarcze i klocki jakie mi zalozyli to nowki nie pamietam firmy ale brazowawe pudelko z bodajze koniczynka czy czyms zielonym na...
posprawdzane luzy na gumach lozyskach amorki wszystko ok...
prosil bym o pomoc gdyz na taka niespodzianke nie mam czasu....
Zwracaj proszę uwagę na pisownię.
[B6 1.9 tdi] problem z hamulcami..?
- troll oslo
- Forum Audi 80
- Kontakt:
[B6 1.9 tdi] problem z hamulcami..?
Ostatnio zmieniony 07 lip 2010, 11:52 przez troll oslo, łącznie zmieniany 2 razy.
Jakie by nie były to mają być.Leszek pisze:luzy na prowadnicach zacisków hamulcowych
Jedynie na myśl przychodzi krzywizna tarcz.Stare przy gwałtownym hamowaniu gdzieś wygięło,nowe albo były niewłaściwie założone {mam na myśli nie wyczyszczone piasty) albo tez zaraz po zadzie dostały gwałtownym hamowaniem.Na nowych kompletach pisze aby starać się nie hamować gwałtownie przez co najmniej 200km.
Ale to tylko moje domniemania.