U mnie
To moja oferta....zaraz Ci wystawię http://motosklep.otwarte24.pl/
[B4 ABC] Tarcze hamulcowe na przód
Na metalach to ja się nie znam....ale powiem Ci że prowadzę warsztat od 12 lat od paru lat często montuję gdy mma wolna rękę Girliinga, nie słyszałem od kogoś aby brudziło czy też piszczało.
Powiem inaczej, koledze do dwóch Audi poleciłem właśnie Girlinga ; nie jeździ wolno , mało kto tak jeździ poza mną i Nim i jakoś nie widać problemu brudnych alusów a zwykły nalot przy taich ekstremalnych jazdach to rzecz naturalna , po myjni nie ma trzepania kierownicą ... a niestety zdarzyło się przyTRW
Wychodzę tylko z jednej zasady; dobór tarczy do klocków jest bardzo istotny
Pozdrawiam
Powiem inaczej, koledze do dwóch Audi poleciłem właśnie Girlinga ; nie jeździ wolno , mało kto tak jeździ poza mną i Nim i jakoś nie widać problemu brudnych alusów a zwykły nalot przy taich ekstremalnych jazdach to rzecz naturalna , po myjni nie ma trzepania kierownicą ... a niestety zdarzyło się przyTRW
Wychodzę tylko z jednej zasady; dobór tarczy do klocków jest bardzo istotny
Pozdrawiam
Drobiny metali mają też na celu ograniczyć piski, jeśli są to dorpiny miedzi czy brązu mają właściwości smarne.. a może żeby ktoś źle nie zrozumiał zapobiegające zapiekaniu się w Ferodo są na pewno takie wtrącenia i pylą jak szalone ciężko to na myjni domyć.. w domu szczotką trzeba najpierw to potraktowaćrejdzik pisze:Klocki girlinga są raczej twarde ? Mają drobiny metali?
Ale Ferodo ... przy Girlingu tego nie ma, TRW też nie zauważyłem, natomiast miałem kiedyś w Renówce jakieś włoskie to nawet przy spokojnej jeździe miałem tak jak piszesz ( nawet jakieś spraye kupowałem do felg ) ale dziadostwo jak se przypomnęAlbus Dumbledor pisze:....Ferodo są na pewno takie wtrącenia i pylą jak szalone ciężko to na myjni domyć.. w domu szczotką trzeba najpierw to potraktować
TOMEX ma jakieś drobinki - kwestia tarczy-marki - na jednych piszczą na innych się ścierają z podobnym efektem jak kolega opisał
-
- Forum Audi 80
witam
witam wszystkich, zauważyłem już że trochę stary ten temat, ale Panowie mam ten sam problem co koledzy u góry artykułu. Posiadam audi b4 2.0 90 KM i potrzebuje podpowiedzi jakie tarcze hamulcowe wybrać do przodu ponieważ jestem w tej kwestii zupełnie zielony, prosiłbym o podanie marki, modelu serii. Linki też mile widziane z góry dziękuje za każdą odpowiedź pozdrawiam