narazie A4, ale (co mnie bardzo zdziwiło) ona "daje rade" na śniegu.
coupe rusza w weekend :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Boje się trochę tylnego napędu i zawieszenia. Poza tym dość ciężko jest trafić na zadbane quattro z rozsądnym przebiegiem. Poza tym nie znam się w ogóle na autach z napędem na cztery kapcie <ok> . Z założenia A4 ma być autem do poruszania się z punktu a do b 8-) . W którym wychodząc w grudniowy poranek przekręcam kluczyk i jadę <oki> .julekF1 pisze:A czemu nie chcesz quattro?
Napęd jest praktycznie bezawaryjny, pod warunkiem, że będziesz jeździł na takich samych oponach i dbał o dobry olej w układzie napędowymPatrique pisze:Boje się trochę tylnego napędu i zawieszenia. Poza tym dość ciężko jest trafić na zadbane quattro z rozsądnym przebiegiem. Poza tym nie znam się w ogóle na autach z napędem na cztery kapcie <ok>
Jak w B3 masz oponki 175/70/14 to koszt zakupu kompletu nowych opon będzie stanowczo wyższy. Felgi standardowo są chyba 15' ale nie jestem tego pewien, aby to wyglądało trzeba by było felgę 17' do tego oponka 205/50 była by wystarczająca. Co do zawiasu to ponoć coś tam polepszyli w B6, ojcowe C5 po polskich drogach zrobiło przez rok 15tyś. km, nic się nie odzywa, nie ma luzów i nic w nim nie było ruszane. Pomyśl nad quattro, bo zupełnie inna jazda szczególnie zimą, a B6 z 1.8T w quattro jest fajną opcjąPatrique pisze:domyślam się, że koszt ogumienia jest zdecydowanie wyższy od tego w 80-tce.
z tego co się orientuje to zawieszenie w B6 jest takie samo w ośce jak i w quattro.Patrique pisze:Boje się trochę tylnego napędu i zawieszenia.
lato 205/55 R16 Et felgi coś ok 40Patrique pisze: jakie są tam koła? Chodzi mi o rozmiar standardowej felgi, szerokość, ET i profil opony
eksploatacja jest na prawdę na akceptowalnym poziomie.icemerc pisze:julekF1, i Jak sie auto sprawuje?? Generalnie chodzi mi po głowie taki model w takiej konfiguracji czyli AVF + Quattro. Zastanawia mnie jak w porównania AEL Quattro wypada to B6 wzgledem kosztów podstawowej eksploatacji oraż różnicy w spalaniu itp.
Bede wdzieczny za szersze info bo już troszke tym sie turlasz widze...