Niedawno był problem z prądem (ładowaniem) wydawało mi się ze to akumulator, wiec kupiono nowy... jednak bez poprawy...
później kupiono alternator i został wymieniony na sprawny... niestety nadal trzeba było ładować akumulator...
aktualnie...
Audi nie pali gdy przekręcam kluczyk w stacyjce nie zaskakuje rozrusznik... a w silniku nad lewym kołem w czarnej skrzyneczce coś piszczy..
Czy mozna coś z tym zrobic ? czy pozostaje mechanik ?
Pozdrawiam
[80 B3] Audi nie pali... Re kolejny problem Radio
[80 B3] Audi nie pali... Re kolejny problem Radio
Ostatnio zmieniony 19 sie 2009, 19:18 przez masioun, łącznie zmieniany 3 razy.
zaglądałeś do stacyjki? Może się kostka wypaliła objawy się zgadzają - rozłduje akumulator bo robi zwarcie a nie zapali bo przepływ prądu jest lipny. Co skrzeczy na błotniku nie wiem - może jakiś moduł ( cewka??) przekaźnik, który dostaje za mało prądu po stacyjce i styk nie zaskakuje...... Spróbuj podmienić kostkę to nie są duże pieniądze.
Oczywiście mogę się mylić i może być inna przyczyna - u mnie za brak w paleniu odpowiadała stopiona kostka stacyjki - uszkodzenia widać gołym okiem więc jak rozbierzesz to się okaże.
Oczywiście mogę się mylić i może być inna przyczyna - u mnie za brak w paleniu odpowiadała stopiona kostka stacyjki - uszkodzenia widać gołym okiem więc jak rozbierzesz to się okaże.
- lukaszk1989r
- Forum Audi 80
- percevalle
- Audi 80 Klub
Co do przekaźnika okaże się jutro...
narazie czekam na nową kostkę stacyjki bo ta właśnie stanowiła problem...
...jak w temacie który znalazłem po waszych wskazówkach.
https://audi80.pl/b3-b4-kostka-stacyjki-wymiana-vt27544.htm
dzięki z pomoc
pozdrawiam
[ Dodano: 2009-08-19, 19:18 ]
Po naprawie wszystko jest ok... ale teraz nie chce wlaczyc sie radio cos mogłem odłączyc ?
narazie czekam na nową kostkę stacyjki bo ta właśnie stanowiła problem...
...jak w temacie który znalazłem po waszych wskazówkach.
https://audi80.pl/b3-b4-kostka-stacyjki-wymiana-vt27544.htm
dzięki z pomoc
pozdrawiam
[ Dodano: 2009-08-19, 19:18 ]
Po naprawie wszystko jest ok... ale teraz nie chce wlaczyc sie radio cos mogłem odłączyc ?