[80 B4 2.0 ABK]Brak kontaktu z komputerem
[80 B4 2.0 ABK]Brak kontaktu z komputerem
Witam. Po podłączeniu komputera pod dwa wtyki koło bezpieczników(biały i czarny) komputer nie ma w ogóle żadnej reakcji(nawet nic nie wyswietla), co może być tego przyczyną. Komp jest na roczniki 92 i młodsze, a moja 80 B4 2.0 ABK jest z listopada 1991, czy ma to jakieś znaczenie?
to nie byl zaden swap tylko zalozylem nowa bogatsza instalacje wszystkie komputery i czujniki i silnik o takim samym oznaczeniu aah i zadnej luznej kostki nie mam inaczej podpiac sie nie da chyba ze gdzies z ecu wychodzi masa albo cos innego i to przeoczylem bo do mojego ECU sa 4 roznej wielkosci kostki i na tym koniec + servotronik + ABS i nic wiec j;/ juz mnie szlak trafia ;] (stoje w miejscu z robota a tu juz pogoda Quattro'wa sie zbliza :mrgreen: )
Swap nie swap instalacja nie byla P&P bo zalozyles silnik od A4 B5 2.8 V6 30V tak :?:
Nie kombinuj na sile, znajdz opis pinow ECU od tego silnika i zrob jak napisalem, bedzie najprosciej i najszybciej.
EDIT:
Dobra doczytalem ze nie kladles 30V, sorka moj blad. Ale tak czy inaczej zamiast sie doszukiwac przez tydzien w instalacji cudów zrob jak napisalem.
Nie kombinuj na sile, znajdz opis pinow ECU od tego silnika i zrob jak napisalem, bedzie najprosciej i najszybciej.
EDIT:
Dobra doczytalem ze nie kladles 30V, sorka moj blad. Ale tak czy inaczej zamiast sie doszukiwac przez tydzien w instalacji cudów zrob jak napisalem.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
W starszych AAH trudno jest się połączyć ze sterownikiem silnika chińskim kablem. Jest kilka przypadków na forum niepowodzenia tej operacji. Jak do połączenia się ze starszym ABC wystarczy pozmieniać parametry połączenia w VAGCOMie to przy starszym AAH to nie pomagało.
https://audi80.pl/-28v6-aah-vag-prob ... t33893.htm
https://audi80.pl/-28v6-aah-vag-prob ... t33893.htm
Ostatnio zmieniony 15 paź 2010, 22:33 przez Audi 80 Polska, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Brak kontaktu
A czy ja się coś dowiem na swój temat, czy będziecie załatwiać swoje problemy? Nie wiem jak jest w 2.6 nie nie chcę wiedzieć, to inna bajka
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z