[80] [B3] Coś rozładowuje akumulator
[80] [B3] Coś rozładowuje akumulator
Witam
Mam taki problem z moją AUDI 80 B3 2.0E
a polega na tym :
Gdy sprawdzam miernikiem akumulator to pokazuje mi 13,3V czyli jest dobry naładowany .Gdy podepne klemy do niego nadal mi tyle pokazuje 13,3V na zgaszonym silniku czyli nic nie ciągnie prądu ?? . (Na odpalnonym jest dobrze ładowanie około 14,4 Volta alternator regenerowałem ) a jednak akumulator który podepne pod klemy w moim AUDI na zgaszonym po około 3 godzinach jest rozładowany ;/
Nie wiem czego tak jest wiecie może co jest nie tak ??
Co by ciągnęło prąd ??? Ale to powinno mi wykazać na mierniku czy coś pobiera ;|
Mam taki problem z moją AUDI 80 B3 2.0E
a polega na tym :
Gdy sprawdzam miernikiem akumulator to pokazuje mi 13,3V czyli jest dobry naładowany .Gdy podepne klemy do niego nadal mi tyle pokazuje 13,3V na zgaszonym silniku czyli nic nie ciągnie prądu ?? . (Na odpalnonym jest dobrze ładowanie około 14,4 Volta alternator regenerowałem ) a jednak akumulator który podepne pod klemy w moim AUDI na zgaszonym po około 3 godzinach jest rozładowany ;/
Nie wiem czego tak jest wiecie może co jest nie tak ??
Co by ciągnęło prąd ??? Ale to powinno mi wykazać na mierniku czy coś pobiera ;|
Ostatnio zmieniony 11 lut 2012, 16:38 przez GRUMCAJS, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam .
Strasznie zimno dzisiaj i prawie nic nie posprawdzałem tylko zaizolowałem kable od oświetlenia bagażnika i schowka .
Alarmu nie mam , Centralny brak , Akumulator sprawny .
Sprawdziłem jakie napięcie jest na akumulatorze bez podpiętych klem
wynosi : 12.86 , a jak podepene klemy to jest : 12.85 . po odpięciu radia 12.86 ale to nie powinoo mi tak rozładowywać akumulatora ;/
Jutro posprawdzam bezpieczniki ...
I teraz włożyłem naładowany akumulator zobacze rano czy go rozładowuje
[ Dodano: 2012-02-11, 17:09 ]
Wspominaliście o wiązce tylnej klapy właśnie ja nie mam światła wstecznego a żarówki są dobre . W lecie mi to nie przeszkadzało ale teraz może akurat mi to aku rozładowuje jakieś zwarcie się robi
???
Jutro polutuje na nowo tą wiązkę i zobaczy się .
Narazie dzięki
Strasznie zimno dzisiaj i prawie nic nie posprawdzałem tylko zaizolowałem kable od oświetlenia bagażnika i schowka .
Alarmu nie mam , Centralny brak , Akumulator sprawny .
Sprawdziłem jakie napięcie jest na akumulatorze bez podpiętych klem
wynosi : 12.86 , a jak podepene klemy to jest : 12.85 . po odpięciu radia 12.86 ale to nie powinoo mi tak rozładowywać akumulatora ;/
Jutro posprawdzam bezpieczniki ...
I teraz włożyłem naładowany akumulator zobacze rano czy go rozładowuje
[ Dodano: 2012-02-11, 17:09 ]
Wspominaliście o wiązce tylnej klapy właśnie ja nie mam światła wstecznego a żarówki są dobre . W lecie mi to nie przeszkadzało ale teraz może akurat mi to aku rozładowuje jakieś zwarcie się robi
???
Jutro polutuje na nowo tą wiązkę i zobaczy się .
Narazie dzięki
kolego, Ty cały czas sprawdzasz napięcie Musisz zmierzyć natężenie, zaczytaj lekturę:
http://www.akumulator.pl/forum/viewtopic.php?t=310
pod koniec masz "schemat" jak wpiąć miernik uniwersalny <ok>
http://www.akumulator.pl/forum/viewtopic.php?t=310
pod koniec masz "schemat" jak wpiąć miernik uniwersalny <ok>
Udało mi się naprawić było to spowodowane zwarciem w wiązce tylnej klapy tak jak pisaliście że może to wystąpić .
Wszystkie kable były przełamane dałem nowe i już akumulator się nie rozładowuje .Jest dobrze
Muszę jeszcze lektur trochę poczytać .
Dzięki Wam za pomoc . Pozdrawiam
Temat można zamknąć .
Wszystkie kable były przełamane dałem nowe i już akumulator się nie rozładowuje .Jest dobrze
Muszę jeszcze lektur trochę poczytać .
Dzięki Wam za pomoc . Pozdrawiam
Temat można zamknąć .