Wczoraj rozebrałem sobie trochę środka a dokładnie tunel i tam zobaczyłem całą masę różnych przewodów ale nie wiem do czego one są - może wiecie co to wszystko jest.
Jest jakaś antena jakby do CB i jakiś drugi jak do starych głośników, następny jak by do radia.
Ale najbardziej mnie interesują takie które są ze sobą złączone (nic sie nie dzieje jak je rozłączam) - taki sam wtyk jest chyba do dodatkowych zegarów ale dlaczego to jest spięte?(dwie ostatnie fotki)
fotki są słabej jakości ale tylko telefon miałem pod ręką.
-20
[80 B4] do czego sa te kabelki
[80 B4] do czego sa te kabelki
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2009, 12:45 przez p371, łącznie zmieniany 1 raz.
1 fota tak jak wyżej pisali czyli zmieniarka i telefon
2 wydaje mi się że to jest od tylnych głośników
3 wydaje mi sie ze od zasilania centralki telefonu
4 i 5 faktycznie wygląda jak wtyczka od dodatkowych zegarów ale dlaczego ta wtyczka w takim razie jest pod coś podłączona a nie luzem. Najlepiej zobacz dokąd prowadza te kable <ok>
2 wydaje mi się że to jest od tylnych głośników
3 wydaje mi sie ze od zasilania centralki telefonu
4 i 5 faktycznie wygląda jak wtyczka od dodatkowych zegarów ale dlaczego ta wtyczka w takim razie jest pod coś podłączona a nie luzem. Najlepiej zobacz dokąd prowadza te kable <ok>
Ponawiam prośbę o rozwikłanie problemu wtyczek (chodzi mi o wtyczki z dwóch ostatnich fotek), dziś sprawdzałem czy jest tam napięcie i jest ale na pinach zaznaczonych na fotce a z tego co wyczytałem do powinno być gdzie indziej do dodatkowych zegarów. Wtyk pasuje do zegarów idealnie.
Proszę o pomoc - może ktoś ma takie wtyki u siebie w furce.
Co to jest??
Proszę o pomoc - może ktoś ma takie wtyki u siebie w furce.
Co to jest??