pany potrzeba mi sie dowiedziec jak dziala poprawnie dach manualny czyli co trzeba by bylo zrobic zeby sie otworzyl spotklalem sie z tym ze ręczny musi byc zaciągnięty ze po przekreceniu raczki szyby uchylaja sie do polowy nastepnie maginczy przycisk po otwarciu drzwi otwiera pokrywe czy sa jeszcze jakies inne elementy?? chodzi mi o poprawne otwarcie dachu (zamkniecie) nie ze nimbusy czy zapadki
Najbardziej interesowal by mnie schemat dzialania tego wszystkiego
informacje na temet pokrywy dachu Cabrio!poprawne otwieranie
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Tu masz http://www.autolib.diakom.ru/CAR/Audi/1 ... 0DIAGRAMS/ Convertible Top Circuit
witam. Jeśli chodzi o dach elektryczny to nie jestem pewien ale w manualnym warunkiem otwarcia pokrywy jest włączony zapłon, zaciągnięty ręczny i zamknięty bagażnik ponieważ w czasie gdy pokrywa dachu jest otwarta nie da się otworzyć bagażnika. A jeśli chodzi o szyby to w chwili przekręcenia dzwigni (nad lusterkiem wstecznym) mają sie otworzyć ok 10-15cm i jest to normalne.
[ Dodano: 2012-10-08, 09:06 ]
Witam Aldi. Mam cabrio z 92 roku i potrzebuje schemat podłączenia dachu manualnego mianowicie coś mam namieszane w wtyczkach w bagażniku w nadkolach( tych niebieskich). potrzebuję info jak mają być połączone przewody dochodzące do wtyczki z nadwozia(jaki kolor gdzie) i jak we wtyczce z zamka. najlepiej przydałby sie schemat lub foto obu stron. Bo lewa od prawej sie różni. dzieki
[ Dodano: 2012-10-08, 09:06 ]
Witam Aldi. Mam cabrio z 92 roku i potrzebuje schemat podłączenia dachu manualnego mianowicie coś mam namieszane w wtyczkach w bagażniku w nadkolach( tych niebieskich). potrzebuję info jak mają być połączone przewody dochodzące do wtyczki z nadwozia(jaki kolor gdzie) i jak we wtyczce z zamka. najlepiej przydałby sie schemat lub foto obu stron. Bo lewa od prawej sie różni. dzieki
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Nie mam w swoich zasobach takiego schematu, poszukałem szybko po internecie i też nie znalazłem. W jakiś temacie jeden z właścicieli cabrio opisywał mniej więcej jak to powinno działać przy manualnym dachu.driverpaw pisze:Witam Aldi. Mam cabrio z 92 roku i potrzebuje schemat podłączenia dachu manualnego mianowicie coś mam namieszane w wtyczkach w bagażniku w nadkolach( tych niebieskich).