[b4]instalacja głośników tył
[b4]instalacja głośników tył
Czy posiada ktoś schemat podłączenia fabrycznych głośników tylnych?
Rozebrałem tapicerkę z lewej strony i znzlazłem tam głośnik do którego
dochodzi 5 przewodów,nie wiem jak to podłączyć.
Nie mogę też znaleźć wyjścia tych kabli koło radia
Rozebrałem tapicerkę z lewej strony i znzlazłem tam głośnik do którego
dochodzi 5 przewodów,nie wiem jak to podłączyć.
Nie mogę też znaleźć wyjścia tych kabli koło radia
Zależy jakie masz radio, ale generalnie coś tam burczy. ja u siebie ostatnio odkryłem że mam źle podłączone i podłączyłem tak:
com -RR kanał prawy
com - LR kanał lewy,
Czyli przewody
com - brązowy z czerwonym paskiem x2
LR - niebieski z zielonym
RR - czerwony z zielonym
U mnie jest tak podłączone i chodzi. Popróbuj tylko nie spal radyjka <ok>
com -RR kanał prawy
com - LR kanał lewy,
Czyli przewody
com - brązowy z czerwonym paskiem x2
LR - niebieski z zielonym
RR - czerwony z zielonym
U mnie jest tak podłączone i chodzi. Popróbuj tylko nie spal radyjka <ok>
Mam schemat,ale nie mam drukarki,żeby go wydrukować i zeskanować,ale opis myślę,że wystarczy.
Brown-masa
White-połaczony z radiem i z buzerem i z automatyczną anteną
Brown/red-out z radia
Blue/gren-out z radia
Red-+12V
Z tego modułu wychodzą dwa przewody do głośnika,więc ja bym je podłaczył tak-minus głośnika z brown red,a dodatni głośnika z blue/green
W drugich drzwiach(prawych) 2 przewody mają inne kolory:
Brown/black i Red/green(te które ciebie interesują).Dane wziąłem z programu WorkshopCD
Brown-masa
Brown/red-out z radia
Blue/gren-out z radia
Red-+12V
Z tego modułu wychodzą dwa przewody do głośnika,więc ja bym je podłaczył tak-minus głośnika z brown red,a dodatni głośnika z blue/green
Brown/black i Red/green(te które ciebie interesują).Dane wziąłem z programu WorkshopCD
assai pisze:Mam schemat,ale nie mam drukarki,żeby go wydrukować i zeskanować,ale opis myślę,że wystarczy.
Brown-masa
Brown/red-out z radia
Blue/gren-out z radia
Red-+12V
podłączyłem tak i nic nie działa,juz nie mam na to nerwów,trzeba nową instalacje położyć
-
- Forum Audi 80
WITAM!!!
Ja ostatnio podłączałem(2 tygodnie temu)głośniki i zamocowałem je właśnie w tylnej półce.Trzeba troszeczkę się pomęczyć,bo dojście nie zaciekawe,a do tego trzeba wyżynać w blasze od dołu(bo od góry nie ma dojścia),przynajmniej wyżynarką,a co za tym idzie wszystkie opiłki lęcą Ci bezpośrednio na głowę. :roll: Trochę z tym zabawy i czasochłonne,ale jest możliwość podłączenia.Założyłem elipsy 6x9 cali.
Także zjutro sobota i zabieraj się za wyżynanie i montaż,a napewno jak już podłączysz i posłuchasz dojdziesz do wniosku,że warto było się pomęczyć nawet kosztem głowy pełnej opiłków z wyżynania blachy!!! <ok>
Pozdrawiam.
Ja ostatnio podłączałem(2 tygodnie temu)głośniki i zamocowałem je właśnie w tylnej półce.Trzeba troszeczkę się pomęczyć,bo dojście nie zaciekawe,a do tego trzeba wyżynać w blasze od dołu(bo od góry nie ma dojścia),przynajmniej wyżynarką,a co za tym idzie wszystkie opiłki lęcą Ci bezpośrednio na głowę. :roll: Trochę z tym zabawy i czasochłonne,ale jest możliwość podłączenia.Założyłem elipsy 6x9 cali.
Także zjutro sobota i zabieraj się za wyżynanie i montaż,a napewno jak już podłączysz i posłuchasz dojdziesz do wniosku,że warto było się pomęczyć nawet kosztem głowy pełnej opiłków z wyżynania blachy!!! <ok>
Pozdrawiam.