Tragedia mam przy aucie szalony alarm który sie sam włącza nawet gdy auto stalo nienaruszone. pierwszym moim dzialaniem bylo odciecie syreny ale alarm nadal przeciez dziala w poniedzialek zalaczyl mi sie i rozladowal mi do zera aku ktorego padowalem 6amperami przez 2 dni.... No Comment chcialbym sie pozbyc tego wynalazku poniewaz uwazam ze jest to dla mnie rzecz zbedna...
czy jest na to jakis prosty sposób??
Kolego na forum nie piszemy zdań dużymi literami!
Od czasu do czasu, mógłbyś też postawić jakiś przecinek.
[ABK 2.0 95 rok] Jak wyłączyć alarm na stałe?
[ABK 2.0 95 rok] Jak wyłączyć alarm na stałe?
Ostatnio zmieniony 29 paź 2009, 22:32 przez wld, łącznie zmieniany 1 raz.
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
wld, znajdź przewód zasilający centralkę i go po prostu odetnij, lub wyciąg bezpiecznik którym jest zabezpieczony. Tak chyba będzie najprościej.
Ostatnio zmieniony 31 paź 2009, 00:47 przez IC69, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Nadwozie: Sedan quattro
wld, tylko upewnij się że ten alarm nie jest z jakimś odcięciem zapłonu albo pompy paliwa. Najlepiej odszukaj centralkę alarmu zdejmując półkę nad nogami kierowcy. Znajdź bezpiecznik na kablach zasilających i wyjmij go potem sprawdź czy silnik odpali. Centralkę możesz całkiem odłączyć od wtyczki, tylko wtedy sterowanie centralnym zamkiem od strony kierowcy może przestać działać żeby przewrócić do normalnego stanu trzeba połączyć dwa kable idące do centralki. Jeśli nie masz alarmu ze sterownikiem centralnego to ten problem odpada.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Nadwozie: Sedan quattro