[b3 diesel] kontrolki akumulatora
[b3 diesel] kontrolki akumulatora
Siemka. Sprawa wygląda tak, odkąd jeżdżę audicą to przy włączaniu zapłonu świeciły się różne kontrolki czyli: mrygała od akumulatora grzanie świec gdy się grzały potem gasła, od ciśnienia oleju temperatury wody i coś tam jeszcze, a gdy odpaliłem wszystko gasło i było ok. A teraz gdy mam nowy akumulator, mocno naładowany, przy włączeniu zapłonu wszystko się świeci oprócz tej od akumulatora, czy coś się sypło czy tak mam być?? Bo juz nie wiem..
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
no to zle jakos piszesz
mocno naladowany to jakby mial 16V co najmniej, aty tu piszesz ze poprostu go naladowales, a to duza roznica
aby ta kontrolka swiecila po przekreceniu kluczyka, to musi isc minus z alt, zanim on zacznie pracowac,
jak da alt plus to wtedy ona gasnie
wez miernik i zobacz czy masz ladowanie, mogla sie ona przepalic, choc to malo prawdopodobne
mocno naladowany to jakby mial 16V co najmniej, aty tu piszesz ze poprostu go naladowales, a to duza roznica
aby ta kontrolka swiecila po przekreceniu kluczyka, to musi isc minus z alt, zanim on zacznie pracowac,
jak da alt plus to wtedy ona gasnie
wez miernik i zobacz czy masz ladowanie, mogla sie ona przepalic, choc to malo prawdopodobne
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80