[80 B4 2.0 ABT ] Nie działaja wycieraczki
[80 B4 2.0 ABT ] Nie działaja wycieraczki
Witam... Po wymianie nagrzewnicy nie działają mi wycieraczki. Działa tylko spryskiwacz. Czy cos mogło się tam rozłączyć? Jak sprawdzić czy przełącznik przy kierownicy jest sprawny? Wymiana była robiona po odłączeniu minusa z akumulatora.
Z góry dzięki za pomoc...
Ostatnio zmieniony 23 lis 2010, 14:05 przez iacek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
jak sama nazwa wskazuje "zlozony przelacznik" czyli troche jest przy nim zabawy zeby go sprawdzic miernikiem na przejscie, sprawdz czy dobrze powpinales kostki, wszyskie bezp itp, bo jesli dzialalo ci wczesniej to cudow niema ze nagle przestalo chodzic, a silniczek wogule tam masz podlaczony ?
a tutaj schemat https://audi80.pl/b4-wycieraczki-sam ... 199,15.htm w polowie strony
a tutaj schemat https://audi80.pl/b4-wycieraczki-sam ... 199,15.htm w polowie strony
Witam
czy udalo ci sie naprawic? ja dzis konczylem skladac pulpit po wymianie nagrzewinicy u klijenta w aucie i mialem ten sam problem .... walczylem z tym ze 3 godziny... Okazalo sie ze byla odlaczona kostka zasilajaca ktorej nie odlanczalem nie ma potrzeby przy dem. pulpitu... prawdopodobnie w trakcie musiala wyskoczyc... i przepalony bezpiecznik ... kostka jest pod pulpitem ... patrzac od dolu to jest ona na samej gorze nad innymi kostkami ... ciezki dostep... Jesli nie udalo ci sie naprawic to odezwij sie a pomoge ci ... zrobilem zdjecie aby mniej wiecej bylo wiadomo o jaka kostke chodzi ...
Pozdrawiam
czy udalo ci sie naprawic? ja dzis konczylem skladac pulpit po wymianie nagrzewinicy u klijenta w aucie i mialem ten sam problem .... walczylem z tym ze 3 godziny... Okazalo sie ze byla odlaczona kostka zasilajaca ktorej nie odlanczalem nie ma potrzeby przy dem. pulpitu... prawdopodobnie w trakcie musiala wyskoczyc... i przepalony bezpiecznik ... kostka jest pod pulpitem ... patrzac od dolu to jest ona na samej gorze nad innymi kostkami ... ciezki dostep... Jesli nie udalo ci sie naprawic to odezwij sie a pomoge ci ... zrobilem zdjecie aby mniej wiecej bylo wiadomo o jaka kostke chodzi ...
Pozdrawiam
-
- Forum Audi 80
- damianek1234561
- Forum Audi 80
Re: [80 B4 2.0 ABT ] Nie działaja wycieraczki
iacek pisze:Witam... Po wymianie nagrzewnicy nie działają mi wycieraczki. Działa tylko spryskiwacz. Czy cos mogło się tam rozłączyć? Jak sprawdzić czy przełącznik przy kierownicy jest sprawny? Wymiana była robiona po odłączeniu minusa z akumulatora.
ja mam podobny problem tylko ze wszsytkie kostki sa podlaczone i tu pytanie moze byc wina przekaznika?