[80 B4] Nie działająca zapalniczka??
[80 B4] Nie działająca zapalniczka??
Witam. Jaki może byc powód nie działania zaplaniczki w aucie, sprawdziłem wszystkie bezpieczniki, są OK :?:
Ostatnio zmieniony 20 sie 2007, 18:27 przez marf60, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam.
Też posiadam niedziałające gniazdo zapalniczki. Dziś po odkręceniu tej jednej śruby która trzyma zapalniczkę okazało się że ona wogóle nie jest podłączona. Przez otwór od radia wyciągnąłem wiązkę kabli , kilka mam wolnych (niepodłączonych), ale nie wiem który to jest. Ile przewodów jest potrzebne do podłączenia zapalniczki?
Mimo odkręcenia zapalniczki trudno jest tam do czegoś dojść z braku miejsca, można jakoś wyciągnąć calą tą szufladkę popielniczki (nie chciałem jej wyrywać na siłę)?
Też posiadam niedziałające gniazdo zapalniczki. Dziś po odkręceniu tej jednej śruby która trzyma zapalniczkę okazało się że ona wogóle nie jest podłączona. Przez otwór od radia wyciągnąłem wiązkę kabli , kilka mam wolnych (niepodłączonych), ale nie wiem który to jest. Ile przewodów jest potrzebne do podłączenia zapalniczki?
Mimo odkręcenia zapalniczki trudno jest tam do czegoś dojść z braku miejsca, można jakoś wyciągnąć calą tą szufladkę popielniczki (nie chciałem jej wyrywać na siłę)?
- piotrek 250279
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
zrobilem identycznie gdy wciskakalem zapalniczke to wyskakiwala a nie zostawala wvisnieta. podgielem blaszki i jest gitarapiotrek 250279 pisze:Jak wyciagniesz zapalniczke,to w glebi gniazda na jego sciankach sa takie dwie blaszki.Wyjmij bezpiecznik i plaskim srubokretem przygnij troche te blaszki do srodka.
Odświeżę temat gdyż mam problem z zapalniczka, która do dzisiaj działała ale przestałą i to chyba przez moją nieuwagę. Mianowicie rezałem sobie podświetlenie tylnej popiołki, miałem rozebrany trochę środek i odpiętą zapalniczke na końcu kabli nie było tej plastikowej osłonki i chyba musiały się gdzie zetknąc dwa kabelki i zrobiło się zwarcie (zaiskrzyło) i tyle zapalniczka nie działa, nie dopływa prąd bo sprawdzałem. Co jeszcze mogło się stac?? elektrykiem nie jestem wiec nie znam sie zbytnio ale lubię sobie czasem podłubac przy aucie.
Który bezpiecznik odpowiada za prąd do zapalniczki??
Który bezpiecznik odpowiada za prąd do zapalniczki??
Sorki za odkopanie ale wlasnie mam problem z wyciagnieciem popielniczki, mam audi 80 b3 1.8s odkrecilem juz ta srube 8mm i 2 krzyzakowe u gory biore ja na dol i nic nie widze zadnuch blaszek ani nic i jak by sie dalo czy mogl by ktos z Was pokazac na zdjeciu gdzie one sa i gdzie ten bezpiecznik jest? dodam ze wszystko inne dziala podswietlenie zapalicznki tez lecz sama ona nie bo nie doplywa prad.
- sylwester28ET
- Forum Audi 80