Ostatnio zabrałem się za porządki z instalacją w moim aucie. Dziś przyszła pora na prawidłowe polutowanie przewodów od głośników ( były źle podłączone ). Gdy uporałem się z głośnikami zauważyłem odcięte przewody. Sprawdzałem miernikiem czy jest na nich napięcie (przy różnych kombinacjach radio ON radio OFF zaplon itp). Napięcia nie ma. Z tej samej "wiązki" przewodów wychodzą dwa przewody zasilające radio (plus i minus). Dodam również, iż posiadam tylko i wyłącznie dwa głośniki na podszybiu. Pytanko do Was.. Czy ktoś wie cóż to mogą być za kabelki?
Przewody:
1 - biało-biały
2 - niebiesko-błękitny
3 - biało-niebieski
4 - brązowo-szary
5 - biało-biały
Zdjęcie poniżej
[B3 1.8 NE/JV] Obcięte przewody pod kolumną kierowniczą/za k
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
Aktualnie wygląda to tak:
- oryginalne radio wraz z oryginalną kostką zostały zdemotowane
- ktoś założył nową kostkę ISO
- aktualne radio korzysta tylko z "plusa" i "minusa" z akumulatora (org przewody)
Skoro przewody są odcięte od strony radia (oryginalnego) wraz z kostką (oryginalną) to według mnie nie znajdę ich gdzieś w samochodzie.
Zakładając, że odcięte przewody "należą "do radia zrobiłem prosty schemat
Czy któryś z tych przewodów mógłby sterować wysuwaniem anteną/wzmacniaczem antenowym?
- oryginalne radio wraz z oryginalną kostką zostały zdemotowane
- ktoś założył nową kostkę ISO
- aktualne radio korzysta tylko z "plusa" i "minusa" z akumulatora (org przewody)
Skoro przewody są odcięte od strony radia (oryginalnego) wraz z kostką (oryginalną) to według mnie nie znajdę ich gdzieś w samochodzie.
Zakładając, że odcięte przewody "należą "do radia zrobiłem prosty schemat
Czy któryś z tych przewodów mógłby sterować wysuwaniem anteną/wzmacniaczem antenowym?