Do czego mogą służyć poszczególne kostki widoczne na zdjęciu,znajdują się nad nogami kierowcy obok schowka.Proszę o pomoc w identyfikacji.
[80 B3 2.0] Od czego są te kostki?
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
niezla partyzantke tam masz
zauwaz ze czerwona wtyczka i gniazdo ma inna iosc przerwodow, wiec na proste rozumowanie jaki sens je spinac skoro tylko dwa przewody beda mialy polaczenia, ta zolta duza wyglada od instalacji wyswietlacza temperatury zewnetrznej, ale czemu dynda? i tez ma tylko dwa przewody, byc moze ktos dorabial kostki i powina byc spieta razem z gniazdem czerwonym bo tylko tam sa dwa przewody, co do tych pojedynczych przewodow, to czesto sa one nie podlaczone widac ze to gniazda i brak do nich wtyczek, ten gruby czarny to antena do radioodbiornika, jedyna dobra rada to ze znajdz kogos kto ma taki jak ty samochod, najlepiej z tym samym silnikiem i porownaj, ta tasma pewnie jakies skarby kryje i pewnie sie to zepsuje w najmniej odpowiednim momencie wiec moze tez tam zerknij
domyslam sie ze to po poprzednim wlascicielu, osobiscie zal mi ze tak nie ktore samochody sa wlasnie traktowane, projektowany byl na dlugie lata a jakis .. doprowadza go do takiegop stanu, wiem ze to tylko samochod, ale jak zadbasz o niego to i on sie odwdzieczy
zauwaz ze czerwona wtyczka i gniazdo ma inna iosc przerwodow, wiec na proste rozumowanie jaki sens je spinac skoro tylko dwa przewody beda mialy polaczenia, ta zolta duza wyglada od instalacji wyswietlacza temperatury zewnetrznej, ale czemu dynda? i tez ma tylko dwa przewody, byc moze ktos dorabial kostki i powina byc spieta razem z gniazdem czerwonym bo tylko tam sa dwa przewody, co do tych pojedynczych przewodow, to czesto sa one nie podlaczone widac ze to gniazda i brak do nich wtyczek, ten gruby czarny to antena do radioodbiornika, jedyna dobra rada to ze znajdz kogos kto ma taki jak ty samochod, najlepiej z tym samym silnikiem i porownaj, ta tasma pewnie jakies skarby kryje i pewnie sie to zepsuje w najmniej odpowiednim momencie wiec moze tez tam zerknij
domyslam sie ze to po poprzednim wlascicielu, osobiscie zal mi ze tak nie ktore samochody sa wlasnie traktowane, projektowany byl na dlugie lata a jakis .. doprowadza go do takiegop stanu, wiem ze to tylko samochod, ale jak zadbasz o niego to i on sie odwdzieczy
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Bez urazy kolego ale co za farmazony tu prawisz...domyslam sie ze to po poprzednim wlascicielu
Każde A80 nie zależnie od motoru w obrębie rocznika na 100%, a w obrębie lat produkcji na 95% ma identyczne instalacje!
Nie opłacalnym by było robić różne linie produkcyjne do różnych typów wyposażenia więc bardzo częstym zjawiskiem są wiszące kostki - i te u Kolegi NIE SĄ dorabiane.
Do czego służą ciężko powiedzieć - ja u siebie mam ich nawet więcej (jak dobrze poszukasz to i w innych miejscach znajdziesz dyndające )
nawet w topowych wypustach jak A90 2.3 20V w pełnej elektryce z klimą automatyczną są jakieś tam "zwisy"...
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
?Oofol pisze:co za farmazony tu prawisz
czytaj fachowcu uwaznie, i przyjzyj sie zdjeciu rowniez uwaznie, do zoltej kostki ida dwa przewody niebieskie, a byla tylko ona w tym kolorze przy czujniku temp zewn, ktory to mial uzwywane 5 lub 6 pzewodow, zaleznie od wyposazenia, to samo rowniez sie przyjzyj czerwonej kostce co ma jeden przewod cienki jak wlos, z audi 80 mam do czynienia od 6 lat i takiego cienkiego przewodu nigdzie nie widzialem w calym samochodzie
wiec czytaj uwaznie a potem cos pisz
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Ja czytam uważnie i kilka 80 już rozebrałem wiec wiem co mówię.
Jedyne co jest podejrzane na tym zdjęciu to przewody połączone na szybkozłączki za niebieską kostka i przekaźnik owinięty izolacją. Jak byś się przyjrzał uważniej to przy żółtej kostce jest przewód niebieski i czarno-niebieski
Resztę mam taką samą w swoim aucie.
Nie bulwersuj się tak - nie uważam się za fachowca ale co nieco wiem.
Pozdrawiam
Jedyne co jest podejrzane na tym zdjęciu to przewody połączone na szybkozłączki za niebieską kostka i przekaźnik owinięty izolacją. Jak byś się przyjrzał uważniej to przy żółtej kostce jest przewód niebieski i czarno-niebieski
Resztę mam taką samą w swoim aucie.
Nie bulwersuj się tak - nie uważam się za fachowca ale co nieco wiem.
Pozdrawiam