[b4 94r. 1,9 tdi] Od czego ten przekaźnik?
[b4 94r. 1,9 tdi] Od czego ten przekaźnik?
Witam klubowiczów. Czy wie ktoś może od czego jest przekaźnik oznaczony numerem 211 - przegrzewa się i rozładowuje aukumulator bardzo szybko.Jak go wyciągne nie mam tego problemu. Gdzieś jest pewnie zwarcie ale nie wiem za co odpowiada ten przekaźnik (umieszczony jest razem ze wszystkimi bezpiecznikami)
Pozdrawiam
Proszę pamiętać o poprawnym tytułowaniu wątków! Dziękuję.
Pozdrawiam
Proszę pamiętać o poprawnym tytułowaniu wątków! Dziękuję.
Ostatnio zmieniony 05 cze 2008, 14:41 przez Seven, łącznie zmieniany 2 razy.
Sprawdź na TEJ stronie. Znalazłem ją dzisiaj szukając info o innym przekaźniku. Wg tej tabelki przekaźnik o numerze 211 (ale oznaczenie 443 951 253 F) to "jetronic FPR (big blades, code socket)" natomiast przekaźnik o numerze katalogowym 431 951 253 C to "DPST NO (2 X 10A, white)".
Z tego co się orientuję, to funkcję elementu określają 2 i 3 część numeru (czyli 951 253C), a pierwsza część określa tylko czas produkcji czy jakoś tak.
Z tego co się orientuję, to funkcję elementu określają 2 i 3 część numeru (czyli 951 253C), a pierwsza część określa tylko czas produkcji czy jakoś tak.
Koledzy tylko najdziwniejsze jest to, że wszystko działa po wyjęciu tego przekaźnika. Kupiłem to autko we Francji od prywatnej osoby nie uszkodzone tylko poprzedni właściciel wymieniał cały silnik i nie mógł sobie poradzić z elektryką. Ja to poskłądałem i wszystko jest ok. oprócz własnie tego przekaźnika.Pytanie czy bez niego się obejdzie. A tak przy okazji to wskaźnik od temp. wody na liczniku mi nie działa (pewnie wystarczy wymiana czujnika), ale martwiłem się, że to ma coś wspólnego z tym przekaźnikiem.
Czarku ten przekaźnik jest od ogrzewania kolektora w wersji gaźnikowej(u mnie tak jest),natomiast od pompy tuż w prawo.Ten przekaźnik jest sterowany czujnikiem umieszczonym obok czujnika temperatury(u mnie nad -na górze),podaje masę na cewkę tego właśnie przekaźnika(przy włączonym zapłonie) dopóki płyn nie osiągnie 80 stopni C.czarekj pisze:To jest miejsce na przekaźnik elektrycznej pompy paliwa w zbiorniku.
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub