[80 B4 2.0 ABT LPG]Pali bezpiecznik od pompy paliwa.
[80 B4 2.0 ABT LPG]Pali bezpiecznik od pompy paliwa.
Padła mi ostatnio pompka paliwowa (ta w zbiorniku) i zamontowałem już kolejną, ale ku memu zdziwieniu pali mi bezpiecznik oznaczony nr.13 pod nazwa kraftstoffpumpe. Zaopserwowałem też lekko nadpalone gniazdo tegoż bezpiecznika! Po podłączeniu pompki bezpośrednio pod akumulator pompka kręci jak trzeba ! Pompki nie da sie podłączyc inaczej wiec zakładam ,że jest zamontowana jak trzeba .Po sprawdzeniu gniazda podłączajacego pompe okazało się ,że nie ma w nim napięcia(jak ma być jak pali bezpiecznik).Co wsadze nowy bezpiecznik tylko przekręce stacyjkie słysze jak kolejny bezpiecznik się pali ! Wie ktoś co to za usterka ?
Ostatnio zmieniony 09 sie 2008, 10:14 przez tomas35, łącznie zmieniany 1 raz.
- Grzegorzbielsko
- Forum Audi 80
Wyjmij pompkę i podłącz do aku ale daj bezpiecznik i zobacz co sie stanie(pompka może być mocniejsza albo lekko zatarta i dlatego może palić bezpiecznik) wyeliminujesz w ten sposób usterkę kabli.
Jak będzie śmigać to jednak poszły kable
Jeszcze jedno tak z ciekawości, czy ten bezpiecznik zabezpiecza tylko pompę czy coś jeszcze?
Jak będzie śmigać to jednak poszły kable
Jeszcze jedno tak z ciekawości, czy ten bezpiecznik zabezpiecza tylko pompę czy coś jeszcze?
juz kabelki wyciete i dane nowe ! Okazało sie ,że sie plastik zwolkanizował na odcinku pod tylna kanapą w wiązce od pompki i było przebicie na odcinku około 50 cm . Już nie pali bezpiecznika , ale jakoś DZIWNIE pracuje na gazie i jak wyjmę opisywany bezpiecznik to na gazie lata ok, a po jego zamocowaniu ani na gazie ,ani na paliwie nie jest okey . Czy tu właśnie jakiegoś reseta trzeba mu dac aby wszystko bylo jak trza ?